Hrvatska
Posljednja šansa 'Žute podmornice'

Posljednja šansa 'Žute podmornice'

Autor: Paulo Sarić

Pobjeda daje nadu u ostanak, poraz ruši gotovo sve nade.

Biti ili ne biti. Tim bi se riječima, možda previše dramatično, ali ne pretjerano promašeno, mogla najaviti večerašnja utakmica između KK Jazine Arbanasi i KK Škrljevo u kojoj hamletovsku dilemu, jasno, imaju ovi prvi. Zadrani se trenutno nalaze na 11. poziciji s pobjedom manje od Alkara te bi se u slučaju svoje pobjede i poraza Sinjana u Zagrebu izjednačili s momčadi Srđana Helbicha po broju pobjeda.

- Kompletni smo, Mirza Sarajlija je propustio nekoliko treninga radi problema s leđima, no bit će spreman za današnju utakmicu – rekao je u uvodu trener Jazina Luka Bujas.

Dalmatinci se večeras, nakon četiri mjeseca izbivanja, vraćaju u svoj dom – kultnu dvoranu Jazine iz koje su bili primorani izbivati tijekom zimskih mjeseci

- Dolje sam vodio samo jednu utakmicu, protiv Zaboka. Dobro se sjećam tog susreta, nekoliko dana ranije smo doveli Franka Kaštropila kojeg nismo uspjeli registrirati na vrijeme što je utjecalo na naš poraz. Mogu reći da je meni osobno, a vjerujem i brojnim zadarskim igračima velika stvar igrati u toj dvorani. U njoj smo i odradili većinu treninga te nas je seoba na Višnjik podosta poremetila u središnjem dijelu sezone – otkrio je Bujas.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Jasno, i protivnicima je uvijek gušt igrati u 'hramu košarke'. Škrljevo do sada nije imalo tu čast, makar ne u elitnom razredu hrvatske košarke. Momčad koju s klupe vodi Damir Rajković igra dobru sezonu i nalazi se na petoj poziciji s 13 pobjeda i osam poraza te je, nakon male krize u koju su upali prije mjesec i pol dana, zaredala s dvije pobjede i vratila se na stare staze trijumfa.

- Radi se o dobro posloženoj i odlično vođenoj ekipi koja ima odličnu sezonu iza sebe. Dolaskom iskusnih Jasmina Perkovića i Siniše Štembergera posložili su svoje redove te već godinu dana igraju dobru košarku. Predvode ih spomenuti veterani koji, premda u poznim igračkim godinama, pokazuju puno. Zaista izgledaju kao mladići – dodao je mladi Zadranin i nastavio – tu su i deset godina mlađi Konjević i Stipčić koji, premda dekadu mlađi, imaju veliko iskustvo i višegodišnji kontinuitet na ovoj razini, a ne smijem zaboraviti niti Šarca, Bobana i Janca koji su se jako dobro uklopili u sastav.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Neće biti lako, to je sigurno. No, u situaciji u kakvoj se nalaze Jazine može se razmišljati samo o jednom – pobjedi.

- Nama je ova utakmica kvalifikacijska! Nadam se da su momci svjesni toga. Moramo se vaditi na ekipi koja se bori za peto mjesto što, jasno, i nije baš idealno. Međutim, Kaštela i Zagreb su pokazali da Škrljevo nije nepobjedivo te se nadamo da ćemo pružiti dobru partiju i doći do nove pobjede. Da bismo to postigli bit će nam potrebna čvrsta obrana. Već smo u dosta navrata ove sezone pokazali da možemo ubaciti preko 90 koševa, no nedostaje nam obvezni i radni dio igre bez čega se ne može dobiti utakmica – kazao je 31-godišnji trener koji je na kraju pozvao ljubitelje košarke da ih podrže u borbi za ostanak – Zadar je grad u kojemu ljudi vole košarku te se nadam da će u što većem broju doći u Jazine i podržati nas. U interesu je cijele zadarske košarke da Zadar kao grad ima dva premijerligaša i pozivam navijače da nam dođu dati podršku. Pomoć s tribina će nam biti potrebna!

Utakmica se igra u Jazinama, s početkom u 19 sati.