Hrvatska
Poštovanje prema Žarku Hajdinu Žori, savezniku košarke i košarkaša

Poštovanje prema Žarku Hajdinu Žori, savezniku košarke i košarkaša

Autor: KK Vučići Photo: KK Ka Basket

Turnir u Karlovcu u organizaciji KK KA BA kao putokaz

Važno je poštovati protivnike, ali i poštovati sebe te ljude koje prepoznajemo kao svoje životne saveznike ili suputnike. Izostanak poštovanja ili izostanak njegova pokazivanje, završava raskidom svih odnosa.

Žarko Hajdin Žora je za života bio saveznik košarke, košarkaša i svih dionika košarke ali nije uspijevao postići ujedinjenje karlovačkih košarkaških težnji u cilju povratka karlovačke košarke na najvišu razinu iako se stalno trudio da ljudi vide i čuju ono što im je želio reći svojim uspješnim projektima, najprije u utemeljenju i organizaciji škola košarke na gotovo svim osnovnim školama u Karlovcu i karlovačkoj županiji u sklopu Cibonine škole košarke Vučići krajem devedesetih godina dvadesetog stoljeća, a potom i u vlastitom projektu košarkaškog kluba "Žorona" u prvih deset godina dvadesetprvog stoljeća.

Žora je uspio organizirati sve selekcije klupske škole košarke te starije klupske selekcije kao i seniorsku momčad a uz to svi polaznici škole košarke su mogli sudjelovati u ligi Cibonine škole košarke, ljetnim košarkaškim kampovima i drugim košarkaškim događanjima Vučića. 

Bio je jedan od glavnih inicijatora Alpe-Adria košarkaške lige za mlade košarkaše te izvrstan u organiziranju vlastitih klupskih košarkaškim turnira   na najvišoj razini i to uvijek uz sudjelovanje više ambasadora košarke u liku naših aktualnih ili bivših košarkaša.

Žorina zamisao o organizaciji prvog milenijskog turnira u Karlovcu  za djecu rođenu u 21. stoljeću, nažalost se nije realizirala zbog njegovog preranog odlaska, pa vjerujemo da će nekadašnji istaknuti prvotimac KK Cibona, ambiciozni Davor Pejčinović, Žorinim turnirom i drugim klupskim projektima košarkaškog kluba  KABA. uspjeti motivirati sve dionike  košarke Karlovačke županije, bez obzira na moguću različitost, na ulaganje u odnose jer ih pukotina u odnosima koja traje dugi niz godina, samo razdvaja a time i udaljava od zajedničkog cilja unapređenja karlovačke košarke.

Nedavno održani prvi memorijalnom Košarkaški turnir "Žarko Hajdin -Žora" može biti izvrstan komunikacijski alat i ključ uspostave i nadogradnje odnosa između košarkaških klubova u budućnosti, ne samo u cilju unapređenja karlovačke nego i  hrvatske i europske košarke.