Hrvatska
Potjenjivački pristup Cedevite protiv OK momčadi Zagreba

Potjenjivački pristup Cedevite protiv OK momčadi Zagreba

Autor: KK Cedevita

Obrana za početnike.

U 17. kolu HT Premijer lige Cedevita je u Trnskom svladala Zagreb 94:81. Aktualni prvaci Hrvatske igrali su večeras bez Andrije Stipanovića i Tonija Katića, a s dvocifrenim brojem poena utakmicu su završila šestorica igrača Cedevite. Roko Ukić upisao je 17 poena i 11 asistencija, Nik Slavica 16 poena i 10 skokova, Chris Johnson 14 poena i tri skoka, Filip Krušlin 11 poena, četiri skoka i tri asistencije, Džanan Musa 10 poena i tri asistencije, a Darko Bajo 10 poena i dva skoka.

Zagreb je predvodio Ante Krapić s 25 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Domaćini su se solidno držali u prvom poluvremenu. Momčad Jure Zdovca je poslije prvih 10 minuta vodila 28:22, a na veliki odmor otišla je s 49:41.

U drugom poluvremenu Zagreb nijednom nije došao blizu preokretu. Cedevita je u trećoj četvrtini dodatno povećala vodstvo. U zadnjih 10 minuta gosti su ušli sa 73:57 i u preostalom vremenu bez problema su sačuvali pobjedu.

"Ušli smo jako loše. Cijelo vrijeme smo igrali egal. Ovo je bilo jako neozbiljno od nas. Mogu reći da smo ušli čak i potcjenjivački, a Zagreb je sasvim OK ekipa. Igrali smo obranu kao da smo tek jučer počeli igrati košarku. U trećoj četvrtini smo ipak podigli razinu obrane. Odmah smo onda napravili razliku i držali je koliko-toliko do kraja", izjavio je nakon utakmice bek Cedevite Toni Perković, koji je ubilježio šest poena i tri skoka.

Zagreb – Cedevita kompletna statistika