Europa i Svijet
Hrvatska
Potop Perasovića

Potop Perasovića

Autor: Paulo Sarić

Bilo je i -37!

Anadolu Efes je poveo 2-0 u jučerašnjem susretu košem junaka treće utakmice Derricka Browna. I stao. Do kraja utakmice domaći je sastav izgledao izgubljeno pa je Beşiktaş imao nemjerljivo lakši posao nego li je itko mogao očekivati, pogotovo nakon onog što se događalo za vrijeme i nakon trećeg susreta polufinala doigravanja za prvaka Turske. Konačnih 65-91 još je i dobar rezultat za Perasovićevu momčad jer su se gosti na koncu opustili i počeli slaviti davno prije kraja meča.

Nakon početnog vodstva Efesa, sve je krenulo nizbrdo za domaći sastav. Gosti su zaigrali dobru obranu, a u napadu su od početka bili efikasniji i nakon što su se serijom 0-8 na kraju prve četvrtine odvojili na dvoznamenkastu prednost bilo je jasno da je jako težak posao pred domaćim sastavom. Efes je samo jednom uspio prići na jednoznamenkasti zaostatak, tricom Huertela u 13. minuti, da bi do velikog odmora već gubio sa 19 razlike. U nastavku smo gledali potom Perasovog sastava. Michael Roll je prvi puta probio 30 razlike košem u 34. minuti, da bi na najvećih 37 koševa prednosti goste odveo Kenan Sipahi četiri minute prije kraja. Beşiktaş je već počeo slaviti, a domaćin je do kraja uspio smanjiti zaostatak i katastrofu pretvoriti u potop.

Gostujuću je momčad predvodio Michael Roll s 22 koša, dok je Vladimir Štimac pridodao 18, uz 12 skokova. U redovima Efesa ne vrijedi ikoga istaknuti, no neka ostane zabilježeno da je Huertel bio najbolji strijelac domaćina s 15 poena.

U finalu turskog prvenstva igrat će aktualni prvak Europe Fenerbahçe i Beşiktaş, a prva utakmica je na rasporedu u petak u Ülker Areni, s početkom u 19 sati.