Hrvatska
FOTO: Potopljena Žuta podmornica

FOTO: Potopljena Žuta podmornica

Autor: Paulo Sarić

Šibenčani su bili bolji u svim segmentima igre i zasluženo došli do treće pobjede.

Košarkaši Jazina poraženi su u trećem kolu HT Premijer lige od GKK Šibenik rezultatom 36-72 Pred 300-tinjak gledatelja u Jazinama momci Nevena Plantaka uspjeli su pružiti otpor favoriziranim Šibenčanima tek prvih desetak minuta, a onda je do izražaja došla kvaliteta gostiju. Domaćini su se mučili na obje strane terena, a u oči posebno upada podatak o samo 36 zabijenih koševa. Točno devet po četvrtini.

Jazine su povele 4-0 i 6-2, no to je bilo sve što se tiče momčadi Nevena Plantaka. U početku smo gledali vrlo nervoznu i neefikasnu utakmicu s obje strane. Najbolji pokazatelj toga je rezultat 6-6 nakon punih sedam minuta igre. Tada je domaći trener pozvao prvu minutu odmora nakon čega Šibenik kreće u nalet. U igru je ušao Vitali koji je počeo kažnjavati preuzimanja domaćina na picku. Prva četvrtina je završila s 11-16 i kada se očekivalo da će domaćin podići efikasnost u napadu dogodilo se upravo suprotno. Pet minuta u drugoj dionici nisu zabili koš iz igre, sve dok Zrnić, koji je bio jedini raspoloženi u domaćim redovima, nije ubacio za 15-22. A onda je krenula serija gostiju. Bašić je odveo svoju momčad na prvu dvoznamenkastu prednost 15-25, a ostale je koševe gostiju zabio Toni Vitali koji je povezao sedam vezanih poena i odveo Građane do plus 15 na poluvremenu (17-32).


FOTO: Basketball.hr (Šime Zelić)

U istom se ritmu nastavilo i nakon povratka iz svlačionica. Jazine su se mučile da postignu koš, a gosti su lakoćom dolazili do otvorenih situacija. Radovčić je košem i dodatnim slobodnim bacanjem probio marginu od 20 poena prednosti već nakon nekoliko minuta igre u drugom poluvremenu (19-40). Jazine su u prvih gotovo osam minuta treće dionice, sve do nesportske pogreške gostiju, zabile tek četiri poena. Po dva Fodor i Woods. U nekoliko se navrata prednost gostiju popela i na 25 koševa razlike, a mogla je biti i veća da Šibenčani nisu promašili nekoliko laganih polaganja. Uz igru u napadu, domaćinima je najveći problem predstavljala obrana od picka i kontrola skoka pa su Građani dolazili su brojnih drugih napada. U posljednjih se deset minuta ušlo s 29-53, a do kraja susreta gosti su uspjeli otići i preko 30 razlike. U jednom je trenutku bilo i 37 poena viška za Anzulovćeve momke (35-72) pa je bila razumljiva pjesma gostujućih navijača koja su svih 40 minuta, na ovaj ili onaj način, bodrili svoju momčad.

Goste je do pobjede vodio nezaustavljivi Toni Vitali s 18 koševa i šest skokova koji je uredno kažnjavao sva preuzimanja domaćeg sastava, dok je jedini vrijedan spomena u momčadi Jazina bio kapetan Marin Zrnić koji je susret završio s 14 poena i pet uhvaćenih lopti.