Hrvatska
Potresi u Cedeviti: Veber se povlači, klub se zahvalio sportskom direktoru Mamiću

Potresi u Cedeviti: Veber se povlači, klub se zahvalio sportskom direktoru Mamiću

Buran je jučer bio dan u Zadru, ništa manje zanimljiv u Zagrebu.

Dok su u Donatovom gradu sve stvari išle po PS-u i službenoj dužnosti (raskid ugovora s Alešom Pipanom, predstavljanje novog trenera Ante Nazora), u redovima Cedevite događali su se potresi koji do ovog trenutka nisu dobili službenu potvrdu.

Vijest glasi: Matej Mamić više nije sportski direktor, a svoju funkciju napušta i predsjednik kluba Mladen Veber.

Kolega Dražen Brajdić na stranicama Večernjeg lista podsjeća kako je Mamić deset godina bio sportski direktor i uz trenere odgovorna osoba za selekciju igrača, dok je Veber pak 12 godina bio predsjednik kluba.

 A u tom razdoblju Cedevita je pet puta bila prvak Hrvatske, šest puta osvajač Ćosićeva kupa, jednom sudionik Final Foura Eurokupa (2011.), jednom sudionik Top 16 Eurolige te četiri puta finalist regionalne ABA lige.

A baš je taj podatak o četiri neuspjela pokušaja da se osvoji regionalni naslov zacijelo bitan i za ove odluke. Kao i u prethodne, tako se i u ovu sezonu ušlo s ambicijama da se osvoji ABA liga i da se klub vrati u Euroligu te tamo i trajno zadrži. Nažalost, nakon četiri kola Cedevita je već u velikom zaostatku, ima tri poraza i pobjedu, što znači da u doigravanju vrlo vjerojatno neće imati prednost domaćeg terena što je pak u svim onim izgubljenim finalima protiv Crvene zvezde zapravo bio ključ.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Cibone, evidentnog kandidata za ispadanje iz lige. Izgubilo se od gradskog rivala, od kojeg se izgubiti ne smije posebice ne u okolnostima najveće kvalitativne razlike (na papiru) koja je između prvih momčadi ovih klubova ikad bila, napisao je Brajdić u svom tekstu.

Zanimljivo je da Cedevita puno bolje stoji u jačoj konkurenciji kao što je Eurokup (2-1) u kojem večeras u Domu sportova (19.30) gostuje možda i najjači sastav tog natjecanja ruski Lokomotiv.