Hrvatska
Regija
Poveznica oproštajne utakmice Dejana Milojevića i zaraze u Zadru: Zaražen i Nikola Jokić!

Poveznica oproštajne utakmice Dejana Milojevića i zaraze u Zadru: Zaražen i Nikola Jokić!

Autor: Branko Tabak

Zakazao je sustav.

Klupko se polako odmotava. Nikola Jokić, srpski reprezentativac i NBA zvijezda zaražen je koronavirusom. Jokić je bio jedan od počasnih gostiju na oproštajnoj utakmici Dejana Milojevića u Beogradu, donedavnog trenera Mege, koji karijeru nastavlja u SAD-u. Utakmica je odigrana 11. lipnja. 

Među uzvanicima bio je i tenisač Novak Đoković, a među igračima koji su nastupili i košarkaš Partizana Nikola Janković. Ubrzo je objavljeno da je Janković zaražen koronavirusom, Đoković je od 12. do 14. lipnja nastupio na beogradskom izdanju Adria Toura, a nakon toga se ‘preselio’ u Zadar u koji je stigao u pratnji supuge i djece. Na beogradskim teniskim terenima je nastupio i Viktor Troicki, srpski tenisač koji je u ponedjeljak objavio da je zaražen koronavirusom. 

Od slijetanja u zadarsku zračnu luku Zadar Đoković je bio susretljiv i u kontaktu s tisućama ljudi. Igrao je tenis s djecom na Kids' Dayu na zadarskom Forumu, košarku s košarkašima KK Zadar u dvorani na Višnjiku, posjetio je juniore košarkaša Zadra na njihovom treningu, zabavljao se u zadarskom restoranu s ostalim sudionicima turnira, rukovao se, davao petice, fotografirao se... Doslovno je komunicirao sa svima, od spremačica do hrvatskog premijera. 

Na prvoj postaji teniskog Adria Toura u glavmom gradu Srbije nastupio je i bugarski tenisač Grigor Dimitrov. Iz Beograda je otišao za SAD, a odatle preko Bugarske stigao u Zadar. U Zadru se osjećao oše, imao je fibru, dva puta odbio testiranje, no ipak bio na svim mjestima na kojima i Đoković i ostale zvijezde turnira. 

Loše se osjećao i direktor turnira Goran Ivanišević, no on je odmah napravio test koji je bio negativan. Ivaniševićev test bio je negativan i nakon objave da je Dimitrov zaražen. Slijede vijesti o novim zaraženim sudionicima zadarskog turnira: Borna Ćorić, Đokovićev kondicijski trener Marko Paniki te trener Grigora Dimitrova Christian Groh...

Lako je biti general nakon bitke, no jedna činjenica ipak je bila poznata prije Đokovićevog dolaska u Zadar, a to je da je bio u bliskom kontaktu sa zaraženim igračem Partizana Nikolom Jankovićem.

Čini se kao dovoljno dobar razlog za testiranje pri ulasku u Hrvatsku. Nije se dogodilo. I sada se pojedinci nabacuju blatom prema sportašu koji je Zadru donio srce na dlanu. 

Zakazao je sustav, a ne Đoković. Jedina dobra stvar je da još uvijek nitko za sve nije okrivio virus.