Hrvatska
FOTO: Povijesna pobjeda Dinama, malo je nedostajalo za veliko iznenađenje

FOTO: Povijesna pobjeda Dinama, malo je nedostajalo za veliko iznenađenje

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: Marin Sušić/HKS

Hrabro je Alkar pao u Zagrebu

Dinamo – Alkar 91:83 (18:18, 28:29, 20:21, 25:15)

Zagreb – KC Dražen Petrović
Suci: Josip Mikulić, Branimir Galić, Matej Grubišić

Dinamo: Cvitanović (8), Garafolić (14), Anzulović (10), Škarica, Malekinušić, Klepo (2), Majić (4), Novačić (25), Vučić (12), Cvitković (8), Dugandžić, Markota (8).

Alkar: Vojedilov, Mastelić, Putnik (3), Polutak (10), Kovač (6), Tomašević (15), Vučić (6), Jukić (8), Brock (22), Lisica (13).

Dobro je Alkar otvorio u Draženovom domu, nisu se domaći uspjeli nametnuti iako je iskustvo trebao biti njihov forte pored relativno mlade sinjske momčadi. Uz nekoliko izmjena u vodstvu prvih deset minuta okončano je bez pobjednika (18:18).

Ono što je Alkara držalo igri definitivno je bilo dobro trčanje uz dosta rotacija, čime je i obrambeni intenzitet zadržan na visokom nivou. Ipak, kao problem pojavile su se osobne (Polutak i Vučić po tri u 15. minuti) pa su domaćini konstantno bili na liniji bacanja.

Vezanim tricama Brocka Alkar se u 15. minuti odvojio na plus sedam, koliko je bilo i minutu poslije, ali tricama Anzulovića i Novačića se brzo Dinamo vratio u plus. Nove dvije trice Brocka zadržale su nalet domaćih i na poluvremenu minimalna prednost bila je na strani sinjske momčadi (46:47), piše portal Ferata.hr.

Odlično su šuterski obje momčadi nastavile u nastavku, vukao je Brock, ali i dalje su te osobne bile veliki uteg za Alkar kojem je unutarnja linija bila prilično izbačena iz ritma i igre. No, svemu tome usprkos Alkar je zakucavanjem Tomaševića u završni period donio dva koša viška (66:68).

Alkar je poveo 71:66, serijom 7-0 Dinamo preokreće, ali tada i sinjska momčad odgovara s osam u nizu za plus šest u 34. minuti. Dinamo se brzo vraća, taman kada igru napušta Polutak, pa je odluka o pobjedniku ostavljena za završnih pet minuta. Alkar je tada zapao u probleme s organizacijom igre, usto je Cvitanović tricom donio Dinamu plus dva, pa se momentum prebacio na stranu domaćih.

Alkar se ipak izdignuo iznad toga, vratio se na plus jedan i imao zicer kojeg je promašio Tomašević na dvije minute do kraja, a odmah u sljedećem napadu peti faul sviran je Vučiću.

U vremenu do kraja sve u svoje ruke kod Dinama uzeo Novačić koji koristi, silom prilika, nisku postavu Alkara (u međuvremenu je isključen i Tomašević) i napadajući reket s pet koševa u nizu prelama susret na stranu domaćih.

Ono zanimljivo je podatak da su kod Alkara čak trojica završila van igre zbog pet osobnih uz još dvojicu s po četiri. Na drugoj strani takvih problema nije bilo.

Alkar u ovom susretu nije mogao računati na Svalinu i Zukanovića. U sljedećem kolu Alkar dočekuje Goricu.

Standings provided by SofaScore