Hrvatska
Povijesna pobjeda Škrljeva, prvak pao u Mavrincima

Povijesna pobjeda Škrljeva, prvak pao u Mavrincima

Autor: Duje Jurić Photo: KK Adria Oil Škljevo

Nakon samo dva kola poraze su doživjeli oba finalista prošlosezonskog prvenstva.

Napokon je pao i Zadar, pa košarkaši Adria Oil Škrljeva nakon pobjede nad Zadranima u utakmici 2. kola HT Premijer lige 90:79 mogu reći da su pobijedili sve ekipe HT Premijer lige. 

Osam Zelenih sa Škrljeva, koje je mogao koristiti trener Damir Rajković dozvolili su aktualnom prvaku Hrvatske samo jedno vodstvo na utakmici.

Trener Zadra Ivan Perinčić već nakon minutu i 15 sekundi zove minutu odmora nakon što je kapetan Adria Oil Škrljeva Josip Barnjak pogodio tricu, a potom i dvicu za vodstvo domaćina 5:0. No, ta minuta odmora samo je malo smirila Zelene. Na krilima Barnjaka koji je tijekom prvih deset minuta postigao 12 koševa prave razliku, da bi na isteku 9' minute tricom Ivana Vrgoča otišli na plus deset 27:17. Na mini odmor se otišlo prednošću Zelenih 29:20, za koje je Taylor Adway postigao 7, a Toni Jelenković pet koševa. S druge strane Martin Junaković postigao je 6.

I nastavak je u znaku Adria Oil Škrljeva koje je bilo lišena usluga Marinellija, Šaina, Vucića i Rajčića, pa je trener Damir Rajković imao na dispoziciji osam sposobnih igrača. Već u 12' minuti na semaforu stoji plus 15 za Zelene (37:22). Jelenković zabija dvije trice, a kada je Ivan Vrgoč u 18' također zabio drugu tricu na semaforu je zasvijetlilo 48:31 - 17 razlike za domaćina. U posljednje dvije minute prvog poluvremena domaćin je malo pao, pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 49:38 za Adria Oil Škrljevo.

Duža klupa i stalna rotacija koju je u prve tri četvrtine utakmice radio trener Perinčić donijela je ploda na kraju treće četvrtine,  jer tridesetak sekundi prije kraja tricom Martina Junakovića Zadar dolazi u prvo vodstvo na utakmici 63:62. Ipak Igor Stojanović koristi jedno od dva slobodna bacanja za egal na kraju četvrtine 63:63.

Posljednja četvrtina donijela je na svom početku dva izjednačenja. No, onda se domaćin budi i odlazi na plus sedam u 35'. Do kraja domaćin kontrolira rezultat do konačne pobjede 90:79.

Junaci pobjede su Barnjak sa 27, Jelenković sa 23,  Taylor Adway sa 15 i Vrgoč sa 8 postignutih koševa. Kod gostiju Domagoj Vuković i Martin Junaković postigli su po 16 koševa.

Standings provided by SofaScore LiveScore