Hrvatska
Povijesna utakmica u hramu košarke: Cibona gost u Jazinama

Povijesna utakmica u hramu košarke: Cibona gost u Jazinama

Autor: Branko Tabak

Prvo kolo HT Premijer lige zatvaraju novak u najvišem razredu hrvatske košarke KK Jazine Arbanasi i zagrebačka Cibona.

Utakmica se igra u legendarnim Jazinama u utorak s početkom u 20.15 sati.

Uvod u utakmicu današnja je konferencija za novinare održana u starom press centru stare dvorane. Na njoj je sezonu i utakmicu najavio trener prve momčadi Neven Plantak.

- Utakmica s Cibonom je s jedne strane povijesna za klub. S druge strane mislim da smo zakasnili s pripremama i s rosterom ekipe iz raznih objektivnih razloga. Nismo blizu željene razine što se tiče fizičke i tehničko-taktičke pripreme. Sutrašnja utakmica ne dolazi nam baš u pravo vrijeme. Pokušat ćemo pružiti što bolji otpor, no dosta toga ovisi i o Ciboni. S rosterom sam zadovoljan, sli smo evidentno kasnili sa sastavljanjem ekipe. Dosta igrača je i trenutno bez kluba, ali ne žele igrati u Hrvatskoj ako klub nije ABA -ligaš. Stvaralo je to probleme u pregovorima. Zbog kašnjenja će biti problema u prvom mjesecu natjecanja, u studenom ćemo, očekujem, biti u top formi, do tada želim što manje trauma, rekao je Plantak. 

O protivniku se izražavao samo u superlativima.

- Cibona ima dva reprezentativca Žorića i Tomasa te su uz Cedevitu su najjači u Hrvatskoj Tu  uz njih je i Zadar. Rotiraju 10-12 igrača, jaki su u obrani, forsiraju tranzicij i par su koplja ispred nas. Naš cilj je ostanak. Mislim da to možemo ostvariti ako sačuvamo ekipu na okupu i budemo strpljivi.

Hoće li Jazine u utorak navečer biti pune?

- Nadam se punoj dvorani i podršci navijača. Borit ćemo se, to je sigurno, poručio je Plantak



Jakov Borčić koji u klubu ima dvostruku ulogu jer istovremeno obnaša i dužnost sportskog direktora i pomoćnog trenera iskoristio je druženje s novinarima kako bi poručio kako nema zapreka u komunikaciji između njega i prvog trenera.

- Plantak i ja imamo zdrav odnos, prošle sezone sam vodio ekipu, sad sam Plantakov pomoćnik i tu ću dati sve od sebe da mu pomognem. Nemojte u to sumnjati, rekao je Borčić koji je podsjetio da je dvije godine kao igrač bio Plantakov učenik.