Hrvatska
Povratak kapetana

Povratak kapetana

Autor: Paulo Sarić

Zadru se priključio prvi u nizu novih igrača.

Iskusni Ive Ivanov danas je i službeno potpisao ugovor s KK Zadar. Da budemo precizniji, on je ugovor potpisao ima već neko vrijeme, no danas su riješene i posljednje proceduralne stvari bez kojih dogovor nije bio pravovaljan

Uskoro 33-godišnjak u Zadar dolazi iz GKK Šibenik u čijim je redovima odradio prošlu sezonu. Priča o povratku je bila aktualna već neko vrijeme i nije tajna da je bivši kapetan Zadra bio zainteresiran za povratak u rodni grad, no sve se do danas posao nije bio formaliziran.

Ivanov je prvo službeno pojačanje Zadrana uoči nadolazeće sezone, a očekuje se da bi uskoro njegovim stopama trebali krenuti i još dvojica visokih igrača koji već neko vrijeme treniraju pod paskom Aramisa Naglića.

- Iznimno sam sretan što se vraćam u Zadar. Dogovorili smo se na obostrano zadovoljstvo, vidim da se stvara jedna pozitivna atmosfera i uvjeren sam da će ovo biti jedna zadovoljavajuća sezona za naš klub. Tu je dosta igrača s kojima sam već igrao. Našim navijačima će zasigurno biti drago što je u ekipi dosta Zadrana. Nadam se da će gledati pravi, borbeni Zadar i nadam se da će naša publika uživati u našim predstavama ove sezone - kazao je Ivanov za službene stranice kluba.

Snažni i okretni krilni centar košarkom se počeo baviti u rodnom gradu, a nakon što, kao ni brojni prije njega, nije dobio priliku u Zadru odlučio je izgraditi svoju karijeru preko Borika. Izvrsne igre u redovima mlađe zadarske momčadi zapele su za oko odgovornim ljudima, pa je konačno, s gotovo 25 godina, dobio priliku u najdražem dresu. Borbenošću, trudom i zalaganjem je odmah kupio simpatije zadarske publike, a praktički iz sezone u sezonu je dizao razinu svojih igara što je na koncu rezultiralo i dobivanjem časti da kao kapetan predvodi svoju momčad.


Prije dvije godine odlučio se okušati u inozemstvu te je potpisao za Krku iz Novoga Mesta. U zelenom se dresu zadržao samo jednu sezonu tijekom koje je u regionalnoj ligi prosječno zabijao 9.6 koševa uz 5.8 skokova i 2.5 asistencije u prosjeku. Lani se vratio u Dalmaciju i potpisao za Šibenik. Svidio mu se ambiciozni projekt Građana kao i činjenica da je trebao biti jedan od glavnih igrača. I bilo je tako. S gotovo 16 poena u prosjeku, uz 5.3 skoka, predvodio je svoju momčad do prvog mjesta u ligaškom dijelu hrvatskog prvenstva i drugog mjesta ukupno. Ipak, financijski krah Šibenčana utjecao je na njegovu budućnost te je bio među prvim igračima koji su napustili šibenski klub.

Ivanovu će ovo biti drugi povratak u redove Zadra, a potpisao je ugovor na dvije godine.