Hrvatska
Regija
Povratak Morrisa za bitku sa Sutjeskom

Povratak Morrisa za bitku sa Sutjeskom

Autor: KK Split Photo: KK Split/ Ivica Čavka

Pred Splićanima je bitna utakmica za plasman na završni turnir regionalne lige.

Na Gripe stiže Sutjeska iz Nikšića, bit će to zanimljiv dvoboj 15. kola Druge ABA lige u kojem 'Žuti' dočekuju jednog od direktnih rivala za plasman među prve četiri ekipe koje idu u doigravanje. Trener Vladimir Anzulović svjestan je svih zamki koje nosi dvoboj s Nikšićanima.

- Nakon dva poraza koja su nam dosta teško pala, u kojima smo bili u prilici dobiti obje utakmice, posebno ovu u Rogaškoj, dočekujemo Sutjesku i nemamo pravo na korak nazad. Sretni smo što je Jamel Morris tjedan dana s nama u procesu. Bit će nam pojačanje za težak raspored koji nam slijedi nakon ove utakmice. Sigurno će mu trebati neko vrijeme da uđe u formu, ali već je u Rogaškoj pokazao znakove da će se vratiti u pravo stanje i ranije od očekivanog - izjavio je Anzulović.

Sutjeska je ambiciozna momčad koja također želi među prve četiri.

- Vratio im se Djitte koji je veliko tijelo u reketu. Iskusna su ekipa koja je imala visoke ambicije prije početka sezone i sigurno neće doći s bijelom zastavom. Uvjeren sam u ono što vidim na treningu, to me ispunjava optimizmom. Zadovoljan sam kako ekipa trenira - kaže Anzulović, koji još nije siguran hoće li moći računati na Matea Kedžu.

- Ima probleme s leđima te do posljednjeg trenutak nećemo znati hoće li igrati. I s njim i bez njega nemamo izbora. Srce na parket, pamet u glavu. To je dobitna kombinacija - dodao je Splitov trener.

FOTO: Ivica Čavka (KK Split)

Svlačionica je svjesna očekivanja.

- Ne želim stavljati nikakav pritisak na igrače, oni su svjesni toga. Nisu pali s Marsa. Ako ispoštujemo ono što dogovaramo bit će sve dobro - kazao je Anzulović.

Nije strateg 'Žutih' propustio pozvati vjerne navijače.

- Uvijek zovemo publiku, ali najbolji poziv ćemo im poslati ako nam se ne dogode stvari poput onih na utakmici s Dynamicom da nas nadjačaju fizički. Moramo ući u kost, to je najbolja pozivnica i konekcija sa splitskom publikom koja će to prepoznati - rekao je Anzulović.

Splitov trener, zajedno s vodstvom kluba, analizirao je urađeno u dosadašnjem dijelu sezone.

- Da imamo dvije pobjede više bili bi svi sretni. Normalno da svi težimo nečem boljem. Dogovorili smo da nemamo što drugo nego izdržati na putu kojim smo krenuli i nadati se da ćemo imati više zdravlja u drugom dijelu sezone - zaključio je Anzulović.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 19 sati.