Europa i Svijet
Hrvatska
Povratak Pankracija Baraća nije pomogao Bavčeviću

Povratak Pankracija Baraća nije pomogao Bavčeviću

Autor: Paulo Sarić

Roberto Kovač odveo svoju momčad do 2-1 u seriji

Lions de Geneve su u finalnoj seriji švicarskog prvenstva poveli protiv BBC Montheya 2-1. U trećoj utakmici lavovi su slavili na svom parketu 95-90.

Uoči susreta u Ženevi obje su momčadi napravile velike promjene u sastavu. Nakon gubitka Brandona Garnetta koji je slomio nogu u prošlom susretu Geneva Lionsi su promptno reagirali i za ostatak finala angažirali litavskog internacionalca Dominykasa Milku, dok bivši trener splitskih žutih na klupu Montheya umjesto Jordana Heatha stavio Pankracija Baraća.

Kao i druga utakmica, i treći je susret bio neizvjestan do samoga kraja. Gosti su izvrsno otvorili meč i nakon dvije minute vodili sa 0-8. No, onda je na scenu stupio ubojiti, a u prva dva meča samozatajni, šuter iz Jelenja – Roberto Kovač.

Jedna. Druga. Treća. Četvrta. Upadale su trice u koš gostiju, a semafor još nije pokazivao niti osmu minutu. Takvoj kanonadi unatoč, domaćin je samo jednom vodio do 14. minute. Nakon što je Kovač do odmora zabio još jednu tricu, te su mu se priključili i Ballard i Mlađan, Ženevljani na poluvrijeme otišli sa osam poena prednosti.

Momčad Nikše Bavčevića cijelu se treću dionicu vrtjela na sličnom zaostatku, da bi početkom četvrte četvrtine prišla na samo poen zaostatka, košem  Pankracija Baraća. No, njezin povratak u utakmicu odbio je jučer fantastični Kovač sa šest vezanih slobodnih bacanja. Gosti su na 49 sekundi prije kraja ponovno prišli na sa četiri poena, no Ballard je sa crte potvrdio pobjedu Lavova.

Uz fantastičkog Kovača koji je zabio 26 poena, u redovima domaćeg sastava istaknuo se i Ballard s 21 poenom, dok je Montheyu 30 poena izvrsnog Younga bilo nedovoljno za vraćanje breaka i preuzimanje vodstva u finalnoj seriji. Pankracije Barać je na parketu proveo nešto manje od 17 minuta te uz šut 1/7 ubaci četiri poena. Juraj Kozić nije ulazio u igru kod domaćina.

Četvrti susret finala švicarskog doigravanja igra se u utorak sa početkom u 19.30h.