Hrvatska
Marko Popović: Tu sam, želim pomoći!

Marko Popović: Tu sam, želim pomoći!

Autor: Branko Tabak

Povratak ratnika u ratničku ekipu: "To su sve karakterni momci!"

Povratak Marka Popovića u reprezentaciju jučer je bio košarkaška vijest dana. Dan kasnije Pop je Basketball.hr izjavio:

- Još sam u prvim razgovorima tijekom sezone, a kontaktirao me je prvo Dino Rađa, a potom i sam izbornik Aco Petrović, rekao kako imam volje zaigrati u reprezentaciji, ali i zatražio da se čujemo po završetku sezone kako bi se vidjelo u kakvom sam zdravstvenom i fizičkom stanju. Uoči izbornikove konferencije za novinare na kojoj je predstavio popis igrača opet smo razgovarali. Rekao sam kako sam sprema pomoći i da se stavljam na raspolaganje za pripreme i sve što dalje slijedi. Nakon pet godina opet sam tu.

Koja će biti vaša uloga?

- Želim pomoći ako mogu. Jednu ili deset minuta svejedno je. Radit ću što mi se kaže, podrediti se ekipi. Ne dolazim se eksponirati i tako ću se ponašati na svakom koraku. Ova momčad ima puno većih zvijezda negoli sam ja bio u zenitu svoje karijere. Dečki redom imaju karakter i to je najveća snaga koju imamo. To su pokazali i prošlo ljeto. Ekipa smo koja sa svakim može zaratiti i to me najviše veseli. Željko Obradović je slažući momčad Fenerbahçea vodio računa o kvaliteti, ali i karakteru. To je iznimno važno. U godinama sam u kojima se bliži i logični zalazak karijere, imam ugovor za sljedeću sezonu, potpuno sam rasterećen i spreman.

Iza vas u ljeta bez obveza, sada ste ponovno u reprezentaciji, hoćete li se stići odmoriti?

- Vremena za odmor ima dovoljno, mjesec i pol dana. Opustit ću se, samostalno trenirati, posvetiti se obitelji i podvodnom ribolovu. Imam sve što mi treba da se spreman priključim reprezentaciji, poručio je Marko Popović,