Hrvatska
Povratak Šibenke na europsku scenu, prvi protivnik "Narančastih" su Patrioti iz Levica

Povratak Šibenke na europsku scenu, prvi protivnik "Narančastih" su Patrioti iz Levica

Autor: Saša Ćirić / GKK Šibenka Photo: GKK Šibenka

Alpe Dunav Jadran.


Šibenka nakon više od 25 godina izlazi u međunarodno natjecanje. Narančasti u sezoni 21/22 nastupaju u Alpe Adria Cupu - prvi protivnik im je slovački predstavnik iz Levica, s kojim će snage odmjeriti sutra u 18 sati na Baldekinu. U najavi utakmice kapetan Domagoj Bašić je istaknuo sljedeće: 

"Ovo je prvo europsko natjecanje u kojem nastupamo otkad sam ja u klubu, tako da sam jako motiviran. Radi se o velikom izazovu za našu mladu momčad i s velikim nestrpljenjem čekamo početak natjecanja. Igramo protiv kvalitetnog protivnika koji u svojim redovima ima po nekoliko Amerikanaca i slovačkih reprezentativaca, bit će to veliki izazov za nas. No, želimo se pokazati u boljem svjetlu nego na prošloj utakmici i vjerujem da ćemo uspjeti u tom naumu."

Trener Šibenke Damir Milačić je analizirao sljedećeg protivnika: 

"Drago mi je da otvaramo Alpe Adria Cup kod kuće. Pozivam gledatelje, ako mogu da dođu u što većem broju. Ovoj ekipi je definitivno potrebna i pomoć sa tribina s obzirom na mladost i neiskustvo. Znam koliko rade i koliko se trude i iz utakmice u utakmicu očekujem napredak. Čeka nas ekipa Patrioti Levice koja je dosta iskusna i fizički dosta moćna. Imaju reprezentativnog playa i tri nova amerikanca tako da i oni su u toj nekoj fazi uigravanja. Jedna ekipa koja dosta ambiciozno kreće u sezonu, pa tako i u Alpe Adria Cupu."

Milačić je iznimno zadovoljan činjenicom da Šibenka nastupa u novom natjecanju, ali je istaknuo i da proces stvaranja momčadi još nije gotov. 

"Iznimno sam sretan što momčad na čijem sam čelu izlazi u jedno međunarodno natjecanje. Moja prva misao je bila kako je dobro da se maknemo iz lokalnih okvira i vidimo gdje smo u odnosu na momčadi iz šire regije koje su tu negdje s budžetima. Konkretno, tu su sad Austrijanci, Slovaci i Česi. Što se tiče očekivanja, kroz prva dva kola HT Premijer lige mogli ste vidjeti da minutažu imaju svi, tako da je proces "kaljenja" takoreći već počeo. Očekujemo da nam se priključi još neko pojačanje i na tome radimo, ali u principu pokušat ćemo u svakoj utakmici napredovati i opustiti se (ponajprije) u napadu da dođemo do nekih lakših poena. Teško je u ovom trenutku pronaći adekvatno rješenje koje će se uklopiti i financijski i kvalitetom. Nisam paničar i neću uzeti igrača samo da popunim "rupu", već želim da nas unaprijedi i u obrambenom i u napadačkom dijelu. Radimo prvenstveno na dovođenju visokog igrača, ali moramo vidjeti i što će biti s mladim Klarinom. Mi sad igramo bez drugog razigravača i Bruno Rebić mora igrati poziciju koja mu nije prirodna i na koju, u konačnici, nije ni doveden. Da je Klarin zdrav, imali bismo od njega određenu minutažu te se Rebić ne bi morao dodatno trošiti."

Michal Mazik, trener slovačke momčadi: 

"Veselimo se sutrašnjoj utakmici, ali ne znamo točno što nas čeka. Bit će to novo iskustvo za nas. Dobar je osjećaj nastupati u Alpe Adria Cupu protiv hrvatskih momčadi, vjerujem da će to biti dobra utakmica. Ovo je naša prva "prava" utakmica u sezoni, imamo određena očekivanja od momčadi i vidjet ćemo kako će to sutra izgledati. Očekujemo tvrdu fizičku utakmicu i to će nam biti odličan test prije početka slovačkog prvenstva. Tek smo stigli u Šibenik i iskoristit ćemo nešto slobodnog vremena da posjetimo povijesne znamenitosti. Smješteni smo u hotelu blizu mora i to je za nas nešto novo. Uživamo u vremenu provedenom ovdje, dobra je i vremenska prognoza, sve u svemu - pozitivna iskustva i sretni smo što smo u Šibeniku. Što se momčadi Šibenke tiče, puno je međusobnih nepoznanica i uvelike će se igra bazirati na reakciji na situacije na terenu. Vidio sam mnogo mladih igrača, ali ne sumnjam da će biti puno borbe i čvrste fizičke igre. Isto tako, ova dvorana je puna povijesnih trenutaka tako da je odličan osjećaj doći ovdje i vidjeti sve to."

Uoči utakmice 1. kola Alpe Adria Cupa Šibenka – Patrioti Levice organizirano je antigensko testiranje za gledatelje po cijeni od 50,00 kuna u Poliklinici Gemini, Stjepana Radića 137a.

Termini testiranja:
Ponedjeljak, 27.09.2021. 09 – 20 sati
Utorak, 28.09.2021. 09 – 17 sati