Hrvatska
Povratak u Dinamo: Sretan sam što ću ponovno nositi plavi dres

Povratak u Dinamo: Sretan sam što ću ponovno nositi plavi dres

Autor: KK Dinamo Zagreb Photo: KK Dinamo Zagreb

Ivan Nakić Vojnović ponovno je igrač Dinama u koji se vraća nakon sezone provedene u KK Gorica

Ovaj 24-ogodišnji krilni centar tako je ispunio svoje obećanje dano na društvenim mrežama ovog zagrebačkog kluba kada je lani napisao da će se kad tad vratiti u plavi dres.

'Drago mi je da sam se vratio u klub u kojem sam praktički odrastao. Klub je prošle sezone napravio fenomenalan rezultat koji ćemo još, u to sam uvjeren, nadograditi iduće sezone. S ovakvom ekipom, dobrim pripremama, kemijom koja je tu jedan bitan faktor, a koji sigurno neće izostati, te s našim navijačima koje ponovno željno iščekujem vidjet i iskusiti, vjerujem da možemo napraviti jedan odličan rezultat s kojim ćemo svi biti zadovoljniš, kazao je Nakić Vojnović koji poznaje kostur momčadi:

'Da, ekipa je odlična, stvarno se ne mogu požaliti. Od kapetana Gare kojeg sam uvijek gledao kao jednog našeg lidera i vođu, do Zule koji nam je praktički desna ruka svima. Uz par novih imena, mislim da je to stvarno jedna super priča

U KK Dinamo je bio godinama, još dok se klub probijao prema poziciji do koje je danas došao.

'Iz tog razdoblja pamtim onu utakmicu protiv Omiša kada smo prvi puta igrali pred navijačima, ali uvijek ću se sjećati i one kup utakmice protiv Cibone gdje uz huk navijača tri četvrtine utakmice nismo dali da nas, iako tada puno kvalitetniji, presjeku i pobjede.'

Od prvog dana okupljanja čekaju ga, kao i ostatak momčadi naporne pripreme, kao i utakmice koje će biti jače nego u prvenstvu. Prvo, podsjetimo momčad ide u ponedjeljak, 4. rujna u Veneciju na prijateljski ogled protiv snažne Umane Reyer, momčadi iz vrha Serie A i Eurocupa.

A par dana kasnije, u petak, 8. rujna u 19 h u Draženovom domu čeka nas spektakl protiv šesterostrukog prvaka Europe, grčkog velikana Panathinaikosa.

'Mislim da se trenutno malo tko u Europi može pohvaliti takvim pripremama. To će biti gušt te ćemo vidjeti u kojoj smo situaciji u odnose na te klubove koji su ipak financijski na puno višim razinama od nas. Ipak, mislim da to na terenu ne vrijedi i da su to jako dobre pripremne utakmice koje će nam biti od velike koristi kao priprema za  novu sezonu s nikad više utakmica', kazao je Nakić Vojnović.

Lani je za Goricu igrao ABA2 ligu, a ove sezone ga s Dinamom čeka Alpe Adria Cup.

'To se natjecanje svake sezone sve više pojačava. Tamo su klubovi koji imaju ozbiljne budžete, koji jako visoko kotiraju u Europi. To je još jedna nagrada nama, klubu i navijačima. Vrijeme je da se dokažemo i na europskoj sceni, i ne samo sebi, već i europskim klubovima te da pokažemo tko smo i što smo. To je definitivno jedan dobar izazov koji će nam svima dobro doći', kazao je Nakić Vojnović.

Josip Sesar: Ima puno potencijala i iskoristiv je na čak tri pozicije

Trener Dinama Josip Sesar s Nakićem je radio u Ciboni posljednjih mjesec dana prošle sezone i u tom periodu dobro upoznao Dinamovog povratnika.

'Mislim da Nik ima jako puno potencijala. Iskoristiv je na tri pozicije i sigurno je da će nam biti gušt i zadovoljstvo raditi s njime. Nadam se da će prihvatit svoju ulogu u momčadi te da će brzo kliknuti s momčadi. Mislim da će biti sve bolji kako sezona bude odmicala', kazao je Sesar.