Europa i Svijet
Povratkom Marija Hezonje Real Madrid se vratio pobjedama

Povratkom Marija Hezonje Real Madrid se vratio pobjedama

Autor: Teo Cilar Photo: Marin Sušić/HKS

Mario Hezonja svoju je posljednju utakmicu odigrao prije više od dva tjedna u polufinalu španjolskog Superkupa protiv Barcelone gdje je bio jedan od najboljih u pobjedi svoje momčadi. Nakon te utakmice je dobio virus zbog kojeg je izgubio sedam kilograma.

Zanimljiva činjenica koja se tiče našeg Marija Hezonje i njegovog Real Madrida. Nakon što je dobio virus koji mu je uzrokovao probavne smetnje, a zbog kojih je izgubio 7 kilograma, naš se košarkaš vratio na teren. Posljednju utakmicu odigrao je protiv Barcelone u polufinalu španjolskog Superkupa gdje je bio jedan od najboljih s 13 poena u pobjedi svoje momčadi.

     

Na veliko iznenađenje, Hezonje dva dana poslije u finalu Superkupa protiv Unicaje nije bilo u sastavu, a Real je tu utakmicu izgubio. Mario je propustio i utakmicu prvog kola Endesa lige prošlog vikenda na gostovanju kod Corune koja je ove sezone ušla u Endesa ligu, a Real je i tu utakmicu izgubio. Hrvatski je reprezentativac propustio i utakmicu prvog kola Eurolige na gostovanju kod Bayerna, a pogađate, Real Madrid je i tu utakmicu izgubio!

Danas je Real Madrid igrao protiv Zaragoze na domaćem terenu i u jednoj teškoj utakmici došao do pobjede 101:95, a Mario Hezonja se vratio i igrao utakmicu te je bio jedan od najboljih s 13 poena (2/3 dvica, 2/3 trica, 3/4 slobodna bacanja) 5 skokova, te po dvije asistencije i dvije osvojene lopte. Više od njega zabili su Džanan Musa (18) i Gabriel Deck (14). 

Zanimljiv je podatak da je Real Madrid ove sezone sve utakmice s Hezonjom u sastavu dobio (3-0) i to dvije u Superkupu i ovoj danas u drugom kolu Endesa lige dok je sve tri gore u tekstu navedene bez našeg košarkaša u sastavu izgubio. Iz ovog podatka se može vidjeti koliko Hezonja znači za igru svoje momčadi. 

Standings provided by Sofascore