Europa i Svijet
Hrvatska
Povremeni hrvatski reprezentativac iz Poljske otišao u Rumunjsku

Povremeni hrvatski reprezentativac iz Poljske otišao u Rumunjsku

Ante Delaš ima novi klub.

Povremeni hrvatski reprezentativac Ante Delaš potpisao je ugovor s rumunjskom Steauom iz Bukurešta. Vijest je na stranicama agencije potvrdio Delašev agent Zvonimir Ridl.

Delaš je prošle sezone osvojio nalov prvaka Poljske u dresu Anwil Wloclaweka u kojemu mu je suigrač bio Josip Sobin, a trener Igor Milačić .

Košarkašku karijeru započeo u Splitu čiji je dres, s pauzama koje je proveo na posudbi u Trogiru, nosio do 2010. godine. Nakon jedne sezone u Alkaru preselio je u Zadar u kojemu je izrastao u jednog od najboljih domaćih finišera. Svi se i dalje sjećamo njegovih poena protiv Partizana, Zagreba, Cibone ili Cedevite kojima je donosio pobjedu zadarskoj momčadi. U pravilu u posljednjim sekundama susreta. Ili makar u posljednjim napadima. Izvrsne igre u zadarskom dresu dovele su ga do Cedevite i hrvatske reprezentacije, da bi se u jesen 2015. ponovno vratio u Donatov grad. Sezonu prije odlaska u Poljsku započeo u belgijskom Belfius Mons-Hainautu da bi završnicu odradio u talijanskom drugoligašu Agropoliju.