Hrvatska
Poznati parovi Kupa „Krešimir Ćosić“. Cibona i Zadar gostuju u Jazinama!

Poznati parovi Kupa „Krešimir Ćosić“. Cibona i Zadar gostuju u Jazinama!

Autor: Paulo Sarić

Može li Cedevita do šestog uzastopnog naslova?

Danas je u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održan ždrijeb osmine finala Kupa „Krešimir Ćosić“. Izvlačenje je bilo poludirigirano, odnosno prve četiri momčadi nakon prvog dijela HT Premijer lige nisu mogle igrati međusobno, tj. bile su nositelji u ždrijebu.

Trenutno prvoplasirana momčad hrvatskog prvenstva Cibona izvukla je zadarskog prvoligaša Sonik Puntamiku te će početkom siječnja gostovati u Jazinama. Split će na put u Dubrovnik, dok će KK Zadar u gradskom okršaju odmjeriti snage s KK Jazine Arbanasi.

Jedini abaligaš kojeg ždrijeb u osmini finala kupa nije spojio s momčadi iz Prve muške lige je branitelj naslova i aktualni hrvatski prvak KK Cedevita koji će na put u Osijek.

FOTO: Basketball.hr

Zabok će ugostiti sinjski Alkar, Šibenik će u novom ruhu na Baldekinu dočekati Bosco, dok će Hermes Analitica odmjeriti snage s KK Gorica.

Posebno će zanimljiv biti susjedski obračun KK Pula 1981 i KK Škrljevo koji će odlučiti o osmom putniku u četvrtfinale natjecanja koje nosi ime po velikanu hrvatske i europske košarke.

Današnjim je ždrijebom ujedno odlučen i kostur ostatka natjecanja pa će u četvrtfinalu igrati pobjednici prvog i osmog, drugog i sedmog, trećeg i šestog odnosno četvrtog i petog para, te nas, ako sve prođe u skladu s očekivanjima, u polufinalu očekuje repriza prošlosezonskog sraza Cibone i Zadra.