Hrvatska
Poznato lice prijeti Sinjanima

Poznato lice prijeti Sinjanima

Autor: Ferata.hr

Prvi „najvažniji“ dvoboj sezone za Alkar.

Alkar se ovog vikenda vraća prvenstvenim obvezama i to susretom protiv Vrijednosnica Osijek koje su najneugodnije iznenađenje prvenstva te baš kao i sinjski klub imaju svega tri pobjede na kontu. Imperativ pobjede nameće se objema momčadima, međutim, Alkaru ipak nešto više. Prvenstveno zbog domaćeg terena i činjenice da je riječ o izravnom suparniku u borbi za opstanak, čije pak boje od ove sezone brani i dugogodišnji igrač Alkara Josip Boban.

Sinjska će momčad nakon ovog susreta tri puta u nizu gostovati (Zadar, Kaštela, Cedevita) i prvi sljedeći domaći susret odigrat će tek 10. veljače protiv Zagreba, što će također biti još jedna u nizu „najvažnijih“ utakmica, dakako, nakon ove subotnje „najvažnije“.

Trener Plantak tek je u četvrtak momčadi priključio rekonvalescente Mirka Modrića i Ivana Svalinu, ali bez obzira na manjak zajedničkih treninga dobra je to vijest pred sudar s Osječanima.

- Pozicija Osijeka na tablici nije realan prikaz njegove snage, jer treba uzeti u obzir da paralelno igra i u AlpeAdria Cupu, a sve to troši igrače. Vidim i da su u zadnjoj utakmici u Austriji odmarali Amerikanca Taylora i jasno je da i njima ova utakmica mnogo nosi. Nama su se nakon poduže pauze tek danas treninzima vratili Modrić i Svalina. Pitanje je koliko će moći dati na ovoj utakmici, ali na ostalim igračima je da to nadoknade. Dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede i vjerujem da ćemo znati iskoristiti sve što nam se bude pružalorekao je jučer Neven Plantak za Feratu.hr.

Susret Alkara i Vrijednosnica Osijek igra se danas, s početkom u 19:30h.