Hrvatska
Pozzecca vrijeđali, a on priznao: „Cibona je zaslužila pobijediti“

Pozzecca vrijeđali, a on priznao: „Cibona je zaslužila pobijediti“

Autor: Paulo Sarić

Razgovor s novinarima prekinuo je suradnik Cibone koji je talijanskog stručnjaka uvrijedio na najgori način na koji se Talijana može uvrijediti.

Pozzecca vrijeđali, a on priznao: „Cibona je zaslužila pobijediti“

- Prvo i osnovno čestitam čitavom KK Cibona na čelu sa trenerom Mulaomerovićem. Priredili su nam nezaboravno finale. Igrali su sa ogromnim fokusom. Ne mogu vam izrijekom reći da su zaslužili pobijediti jer smo na kraju mi pobijedili. No, bili smo izjednačeni. Čestitao bih ovom prilikom svojim igračima na velikoj pobjedi.

Igrali smo tri natjecanja, imali smo i dosta ozljeda te nije bilo lako. U finalu smo zaostajali 2-1. Imali su meč loptu na što smo mi odgovorili izvrsnom utakmicom na domaćem terenu i bilo nam je jasno da se moramo boriti ne bi li smo dobili seriju. I borili smo se. I pobijedili smo.

Tada je razgovor prekinuo jedan suradnik Cibone koji je talijanskog stručnjaka uvrijedio na najgori način na koji se Talijana može uvrijediti. No, Pozzecco se brzo pribrao i nastavio.

- Znam koliko se pati kada izgubiš utakmicu i kada izgubiš finale, pošto sam ih u svojoj karijeri izgubio dosta. Stoga moram ponovno čestitati igračima Cibone i Muli. Evo, sada priznajem. Zaslužili su pobijediti – iskren je bivši talijanski reprezentativac, te dodao - Ovo finale je bilo izvrsno za hrvatsku košarku. Premda navijači Cedevite nisu toliko aktivni kao Cibonini.

Talijana su cijelo vrijeme prekidali pojedinci koji su se našli u svlačionici svojim sitnim provokacijama na talijanskom jeziku, no pomoćni trener hrvatskog šampiona nije se dao smesti.

- Uoči treće i četvrte utakmice smo dosta toga promijenili po pitanju taktike, a danas smo samo nastavili tim putem što je bilo dovoljno. U prve tri utakmice nismo dobro igrali. Nismo bili svježi. No, u posljednje dvije smo bili puno svježiji i to je na koncu odlučili pobjednika. Za danas smo pripremili samo ono što smo trebali pripremiti i napravili smo izvrstan posao – zaključio je vatreni Talijan.