Kolumne
Prazne tribine, poplava u press centru...

Prazne tribine, poplava u press centru...

Autor: Branko Tabak

Daleko je Cluj od Helsinkija

Rumunjska u posljednje vrijeme puno ulaže u košarku. Istovremeno to prati i FIBA koja je domaćinstvo nekoliko značajnih europskih natjecanja udijelila baš Rumunjima. Domaćinstvo skupine C Eurobasketa predvođene europskim prvacima Španjolcima šlag je na tortu. No, ona baš i nije ukusana i malo tko se maši za dodatnim komadom.

I dok u Helsinkiju gledamo pune tribine i vruću atmosferu kao na utakmicama finske hokejaške reprezentacije, Cluj kaska. Nema dovoljno publike niti na utakmicama rumunjske reprezentacije. Čak ni blizina Mađarske, koja je u istoj skupini, nije napunila tribine. Tek su napravili šušur na utakmici Rumunjske i Španjolske, ali načelno baš ništa im ne znači da na metar od njih igraju braća Gasol, Rodriguez, Šarić ili Bogdanović.

Tamošnji košarkaški zaljubljenici koji u maloj gradskoj dvorani istoimenog rumunjskog prvoligaša prave atmosferu poput one u zadarskim Jazinama (nekad bilo, sad se spominjalo), nedovoljni su za novu Polivalentnu dvoranu. Ostatak grada nije se saživio s Eurobasketom. 

Da stvar bude gora, događaju im se i pehovi poput poplave u Press centru, o čemu na svom Facebook profilu video zapis donosi kolega novinar Jutarnjeg lista Hrvoje Slišković.


Kada ne ide - ne ide! Pitanje je samo je li i FIBA-i voda došla do grla?