Regija
Praznik košarke u Busovači

Praznik košarke u Busovači

Autor: Basketball.hr

Mini košarka, maksi zabava.

Košarkaška akademija Herceg Bosne i KS Herceg Bosne u suradnji s košarkaškim klubom Busovača uspješno su organizirali prvenstvo Herceg Bosne u maloj košarci pod nazivom „Mini basket fest Busovača 2018“. Nastupilo je oko 350 mladih igrača i igračica rođenih 2005 i mlađih, iz 22 kluba koji djeluju pod okriljem KS Herceg Bosne.

Festival je započeo  mimohodom svih sudionika ulicama grada Busovače, a na  svečanom otvaranju nazočnima se obratio i predsjednik FBiH gospodin Marinko Čavara, počasni pokrovitelj festivala.

Tijekom cjelodnevnog boravka na uređenim vanjskim košarkaškim igralištima i u dvorani srednje škole u Busovači, natjecalo se trinaest muških i devet ženskih košarkaških klubova iz Busovače, Viteza, Rame, Livna, Tomislavgrada, Posušja, Ljubuškog, Širokog Brijega, Mostara, Čitluka, Čapljine i Gruda.

Pored samog natjecanja mladi igrači i igračice imali su priliku upoznati i kulturno povijesne znamenitosti grada Busovače.

U kategoriji djevojčica drugo mjesto zauzele su djevojčice iz ŽKK Livno, a prvo mjesto djevojčice iz HŽKK Tomislav.

U kategoriji dječaka drugo mjesto osvojili su dječaci HKK Posušje, a pobijedili su dječaci Hrvatskog košarkaškog kluba Široki.

Najboljima su uručene medalje i pokali.

Na kraju su organizatori zahvalili svim dobrim ljudima s izraženim osjećajem društvene odgovornosti koji prepoznaju i podupiru ovakve akcije . Košarkaška akademija Herceg-Bosne nastavlja i dalje svoju košarkašku priču koju će dogodine ispričati u nekom drugom hrvatskom gradu u Bosni i Hercegovini.