Europa i Svijet
Regija
Pred Mutom pao i Bilbao

Pred Mutom pao i Bilbao

Na svom drugom gostovanju u ovogodišnjem izdanju u Eurokupu Partizan NIS je gostovao u Španjolskoj kod Retabet Bilbao Basketa.

Utakmica je počela dosta izjednačeno i prvu osjetniju razliku napravio je Bilbao koji je nakon trice Todorovića došao do 7 poena prednosti (22:15) na 2:30 do kraja prve četvrtine. Igralo se do kraja ovog dijela koš za koš a Partizan poenom Čakarevića sa slobodnih bacanja u posljednjoj sekundi dolazi na pet poena zaostatka pa se na mali odmor odlazi rezultatom 26:21 za Španjolce.

Serijom 10:2 u prve dvije minute drugog dijela Partizan dolazi do vodstva od 31:28. Nekoliko minuta su obje ekipe teško dolazile do koša pa je na 4:30 do kraja Partizan držao prednost od ta tri poena (35:32).

Takav ritam razbijaju domaći crno-bijeli koji postižu četiri trice za redom i dolazi na 44:35, a poluvrijeme zaključuje rezultatom 49:42.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti i tricama Marinkovića i Aranitovića ponovo dolaze do prednosti od 54:51 polovinom treće četvrtine. Serijom što trica, što 2+1 akcija Bilbao vraća rezultat na svoju stranu i u odlučujući dio utakmice ulazi s dva poena viška (68:66). I ovaj početak pripada Partizanu koji dolazi do pet poena (73:68) razlike košem Millera nakon 1:15 igre u ovom dijelu. 

Prišao je Bilbao na poen razlike na minutu i pol do kraja i imao dva napada za vodstvo, ali ih je potrošio nerezonskim šutevima za tri koje kažnjavaju Andrić i Čakarević pa momčad Miroslava Nikolića na 19 sekundi do kraja opet ima 5 poena prednosti (90:85).

Nakon time-outa samo četiri sekunde je trebalo Mumbruu da postigne koš. Uslijedila je minuta odmora koju je pozvao Muta Nikolić. Očito vrlo važna za Partizan jer je odmah uzvratzio odlični Miller s linije slobodnih bacanja. Isto to par sekundi kasnije radi i Goss, a nakon trice domaćih, Marinković četiri sekunde prije kraja pogađa za povrdu Partizanove pobjede. 

Nigel Williams Goss je bio sjajan s 27 poena, 8 skokova i 3 asistencije. Najbolju partiju u sezoni pružio je Veličković postigavši 19 poena, a imao je i 8 skokova.Hervelle s 21 te Todorović sa 17 bili su najefikasniji kod domaćih.

I Partizan i Bilbao sad imaju po jednu pobjedu i dva poraza. Beograđani u sljedećem kolu gostuju u Limogesu, a Bilbao ide na noge Lokomotivu.