Hrvatska
Pred Škrljevom su tri ključne utakmice u lovu na Ligu za prvaka, prvi protivnik je Gorica

Pred Škrljevom su tri ključne utakmice u lovu na Ligu za prvaka, prvi protivnik je Gorica

Autor: Duje Jurić

Utakmica se igra u subotu na Mavrincima igra od 17 sati uz izravan TV prijenos na HTV 2

Treća sreća, kaže ona stara narodna poslovica i upravo pod tom krilaticom košarkaši Adria Oil Škrljeva očekuju prvu ovogodišnju službenu utakmicu, jer prva dva pokušaja za odigravanje, protiv Alkara kod kuće i Cibone u gostima, spriječila je korona. 

Subotnja utakmica koja se na Mavrincima igra od 17 sati uz izravan TV prijenos na HTV 2 u goste Zelenima dovodi Goricu, starog poznanika, kojeg su dečki sa Škrljeva u posljednje tri prvenstvene utakmice pobijedili, posljednji put jesenas u Velikoj Gorici. Tijekom proteklih blagdana u redovima Adria Oil Škrljeva bila je prava bolnica, koja je na radost trenera Damira Rajkovića spala na samo jednog povrijeđenog, ali vrlo bitnog igrača Nika Slavicu.

I dok je stasiti Šibenčanin završio na rehabilitaciji zbog bolova u ramenu, na parket su se nakon dužeg vremena vratili kapetan Josip Barnjak i Mario Rajčić, tako da će svi koji mogu zaigrati na utakmici 18. kola HT Premijer lige.

Za vrijeme blagdanske pauze određene zdravstvene probleme sa ozljedom imao je i Solinjanin u redovima Zelenih Ivan Vrgoč, koji jedva čeka da započne sutrašnja utakmica sa Bikovima iz Turopolja. 

'To nam je prva službena utakmica nakon mjesec dana. Utakmica nam je jako bitna i moramo sve učiniti da dobijemo Goricu. Radili smo ovaj tjedan odlično i sada smo svi koji smo bili ozlijeđeni u treningu i konkuriramo za sastav. Pred nama je nekoliko bitnih domaćih utakmica i moramo vratiti nepobjedivost na našem terenu. I dalje smo u borbi za Ligu za prvaka i praktički sami odlučujemo o svojo sudbini. Pozivam i gledatelje da nas dođu podržati.

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ-a dopustio je određeni broj gledatelja u dvorani, pod posebnim epidemiološkim uvjetima. Među gledateljima biti će i navijačko-glazbena skupina Dečki sa Kvarnera – službena glazba Davis Cup reprezentacije Hrvatske, koji će na početku odsvirati Hrvatsku himnu, a potom i svojom svirkom podržati Zelene.

Foto: Mario Čuzić HTS

Odlaskom Amerikanca Taylora Adwaya kući zbog bolesti u obitelji, pozicije pod koševima spale su na Zovka, Vrgoča i Šajina. Upravo srpski krilni-centar Stefan Šajin sada ima prigodu da se pokaže i trajno nametne treneru Rajkoviću.

'Očekuje nas teška utakmica. Gorica je sve samo ne lagan protivnik. Radimo dobro i moramo sada pokazati da možemo bez Adwaya i Slavice. Nekoliko narednih utakmica je jako bitno za plasman u Ligu za prvaka.Šk

Dodajmo da je Zelenima ovo prva od tri bitne domaće utakmice u kojima još dočekuju Alkar i Zabok.   

Standings provided by SofaScore LiveScore