Europa i Svijet
Pregled rezultata prijateljskih utakmica, Acu su zanimale (barem) četiri

Pregled rezultata prijateljskih utakmica, Acu su zanimale (barem) četiri

Autor: Branko Tabak

U petak je odigrano osam pripremnih utakmica reprezentacija koje će nastupiti na Eurobasketu 2017.

Češka, koja će na Eurobasketu nastupiti u skupini u kojoj je Hrvatska, je bila uvjerljiva protiv Finske 83-62. Češka je prvu četvrtinu dobila 20-7. Finci su se do poluvremena vratili u igru i poveli 36-37. U trećoj dionici stvari su legle na svoje mjesto. Domaćini se vraćaju na 15 poena viška i privode utakmicu kraju bez većih problema.

Domaćin "hrvatske" skupine Rumunjska je teško stradala kod Litve 97-64. Španjolska, koja je također u našoj skupini, se dugo mučila sa Senegalom i na kraju slavila 80-69. Još jedan protivnik s kojim će se Hrvatska susresti u skupini je igrao u petak. Crna Gora je na turniru u Francuskoj izgubila od Italije 66-67. Izabranici Bogdana Tanjevića vodili su prve tri četvrtine, prednost je iznosila i 14 poena, ali je veliki pad u igri u posljednjoj četvrtini, u kojoj je Italija napravila seriju 16:0, doveo do trećeg poraza Crnogoraca u pripremnom razdoblju. Crna Gora će u subotu s početkom u 20 sati igrati protiv domaćina Francuske, koja je deklasirala Belgiju 85-60. 

Najefikasniji kod Crnogoraca bili su Bojan Dubljević s 13 i Dino Radončić s 11 poena. Italiju je do pobjede predvodio Marko Belineli koji je upisao 24 poena. 

Slovenija je poražena na gostovanju kod Izraela 84-89. Na DDB Superkupu Njemačka je bila bolja od Rusije 79-76, a Srbija od Poljske 78:85.