Hrvatska
Pregovori s Ivanovom zapeli zbog liječničkog pregleda, Zadar najavljuje pojačanje u stručnom stožeru

Pregovori s Ivanovom zapeli zbog liječničkog pregleda, Zadar najavljuje pojačanje u stručnom stožeru

Autor: Branko Tabak

Žurno sazvana Pressica KK Zadar.

Situacija vezana uz pregovore s Ivom Ivanovom i medijski napisi o ovom slučaju nagnali su vodstvo KK Zadar da danas žurno sazove konferenciju za novinare kojoj su nazočili glasnogovornik Ante Župan i sportski direktor Branimir Longin. 

Longin je odmah naglasio kako će u buduće sva komunikacija s medijima ići preko glasnogovornika, putem službenih objava kluba i press konferencija. Potom je još jednom pojasnio kako je došlo do pat pozicije u pregovorima s Ivom Ivanovom. 

- Moramo zaštiti sebe kao klub, poslovati transparentno, ne ulaziti u dugove…Klub mora normalno funkcionirati. Dakle, da je želja bila obostrana i sve dogovoreno osim klauzule koja se odnosila na mogućnost ozljede igrača tijekom sezone. Kako je riječ o višegodišnjem, točnije dvogodišnjem ugovoru, tražili smo da se druga godina aktivira nakon što igrač prođe liječnički pregled. Začudili smo se kad je došlo do otpora. Nismo očekivali da će to biti velika prepreka zbog koje ćemo se razići. Nadam se da nije sve gotovo. Ive nam je jako drag kao igrač i čovjek i nadamo se da priča nije završila. U svakom slučaju hvala mu na svemu što je dao za klub. Žao nam je što nije došlo do dogovora. ali mi moramo štititi interese kluba. Kako u ovom tako i ostalim slučajevima, rekao je Longin. 

Na novinarko pitanje čija je ideja takva klauzula, Longin je odgovorio da je stigla od Nadzornog odbora te ponovio kako u njoj ne vidi ništa sporno.

- Kao igrač sam imao slične situacije. Klub se mora zaštititi. 

Trener Aleš Pipan je, saznajemo na pressici, također razgovarao s Ivanovom, no do promjene stava nije došlo. Pipan početkom sljedećeg tjedna stiže u Zadar te će biti predstavljen javnosti, a možda i netko od igrača s kojima se pregovara. Tada bi klub trebao odlučiti i o statusu Jakova Vladovića te Šime Špralje.  

- Puno lakše bi nam bilo složiti momčad i Ivom. Mi smo u pregovorima i s američkim i domaćim igračima, želimo imati i što veći broj Zadrana u momčadi, a to je iz sezone u sezonu sve teže. Što se tiče stručnog stožera nadam se ostati isti. Štoviše, da ćemo se u sljedećih mjesec dva i pojačati s jednim članom koji bi bio spona između omladinskog i seniorskog pogona, dodao je Longin, ne želeći tkriti ime stručnjaka s kojim se vode pregovori. 

Glasnogovornik Župan je izvjestio kako su nakon isteka ugovora s tvrtkom Sport Vision u tijeku pregovori s novim tehničkim sponzorom te da će za desetak, 15 dana to pitanje biti riješeno. 

-Povezano je to i s web shopom i fan shopom, tako da valja još neke stvari rješiti, pojasnio je Župan.