Ženska košarka
Premijer ženska liga: Kreće poluzavršnica doigravanja

Premijer ženska liga: Kreće poluzavršnica doigravanja

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Marin Sušić

Prve utakmice na rasporedu su u subotu 27.travnja

Odigrana su 22 kola Premijer ženske lige i nikad neizvjesnija sezona se bliži svom vrhuncu. U konačnici je Trešnjevka 2009 zauzela prvo mjesto, Plamen Požega drugo, a Ragusa treće, svaki od ta tri kluba s po 18 upisanih pobjeda i 4 poraza. Četvrti na ljestvici Medveščak osvojio je posljednju ulaznicu za doigravanje i to s tek jednom pobjedom manje od prve tri ekipe. KA Žana Lelas bila je Medveščaku za petama, dapače i s jednakim brojem bodova, no ekipa KAŽL-a nije ušla u doigravanje zbog međusobnog omjera pobjeda i poraza ova dva kluba, odnosno obje pobjede Medveščaka.

Utakmice poluzavršnice doigravanja igraju se na dvije pobjede, s time da su domaćini prvih utakmica bolje plasirane ekipe u regularnom dijelu sezone.

Posljednjeplasirana ekipa ŽKK Split ispada iz Premijer ženske lige i u sezoni 2024./25. nastupit će u Prvoj ženskoj ligi. Ekipa ŽKK Zagreb kao jedanaestoplasirana ekipa odigrat će sa drugoplasiranom ekipom Lige za prvaka Prve ženske lige i popunu Premijer ženske lige dvije izlučne utakmice sustavom bolji iz dvije.

RASPORED PRVIH UTAKMICA POLUZAVRŠNICE

KK Trešnjevka 2009 – ŽKK Medveščak

27. travnja 2024. u Zagrebu, u Dvorani 2 Doma sportova, Trg K. Ćosića 11, u 18:00 sati.    

ŽKK Plamen Požega – ŽKK Ragusa

27. travnja 2024. u Požegi, u Sportskoj dvorani “Tomislav Pirc”, A. Kanižlića 14, u 16:00 sati.    

Utakmice, kao i do sada, možete pratiti na HKS TV-u.



FOTO: Trešnjevka 2009 – Medveščak, 19. veljače 2024.