Hrvatska
Ženska košarka
Premijer ženska liga: Medveščak poveo u polufinalnoj seriji protiv Trešnjevke

Premijer ženska liga: Medveščak poveo u polufinalnoj seriji protiv Trešnjevke

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Neočekivano uvjerljivo

U prvoj utakmici polufinala doigravanja za prvakinje Hrvatske košarkašice Medveščaka su kao gošće slavile u Domu sportova protiv Trešnjevke 79:56. Na taj način izabranice Ive Borović Gregov su povele 1-0 u seriji na dvije dobivene utakmice, a druga se igra u srijedu na Pešćenici. Gošće predvođene Vivien Nejašmić (20p, 11sk) i Gabrielom Grizelj (17p, 6sk, 4as) prvi puta su se odvojile u prvoj četvrtini kada je Grizelj povezala pet poena za +7 (15:8), a prvu četvrtinu su riješile u svoju korist (22:16). Drugu četvrtinu sjajno otvaraju Nika Mateković i Ivona Jakovljević pa Medveščak prvo ima +13 (31:18), a prije odlaska na odmor je bilo i +19 (41:22).

Tračak nade za Trešnjevku ponudile su Lena Bilić i Franka Ćuklin kada su sredinom treće četvrtine smanjile na 45:38. Brzo je Medveščak odgovorio preko Grizelj, Mateković i Nejašmić koja je drugu od trice trice ubacila u završnici treće, a treću početkom četvrte četvrtine za +19 (63:44).

”Nismo očekivali ovako uvjerljivu pobjedu jer znamo kvalitetu Trešnjevke. Danas smo bili agresivniji i s bojim ulaskom u utakmicu što je u konačnici i rezultat pokazao. Ova pobjeda će nam dati vjetar u leđa za drugu utakmicu u koju opet moramo ući na ovaj način”…naglasila je Vivien Nejašmić. Kod Medveščaka uz Nejašmić i Grizelj izdvojile su se Mateković i Jakovljević s 12 poena.

”Nisam očekivala ovakvu razliku, ali sam znala da smo spremne i na koji način ćemo ih napadati ali i braniti. Sve što smo se dogovorili to smo i odigrali i mislim da je ovo bila naša fenomenalna kolektivna utakmica s odličnom obranom gdje smo ih limitirali na 56 poena. Ništa nije gotovo i ja vjerujem da mi možemo ponoviti igru sličnu ovoj u srijedu i uz jednu psihološku prednost doći i do druge pobjede”...kazala je trenerica Medveščaka Iva Borović Gregov.

”Nismo napravili ono što smo se dogovorili u svlačionici i one su danas krenule agresivno na što mi nismo odgovor. Malo smo se trznuli u trećoj četvrtini ali jednostavno danas nismo uspjeli napraviti ništa više. Treba se resetirati, odmoriti i nakon dva treninga u srijedu pokušati napraviti totalno drukčiju priču ako želimo treću utakmicu”..kazala je Nina Novak koja je za Trešnjevku ubacila 8 poena. Zara Valčić je ubacila 11, a Viktorija Ćurić i Bilić po 10 poena.

”Mislim da je manje važno što nismo bili pravi domaćini u ovoj utakmici jer na ovaj način kako smo igrali ne bi nigdje dobili utakmicu. Inzistirali smo tjedan dana na pristupu, agresivnosti, a nismo dobili ništa od toga. Moramo to popraviti za drugu utakmicu jer na ovakav način sigurno nemamo šanse u srijedu na Pešćenici. Otvorili smo utakmicu pre mekano s malo inicijative u obrani i napadu što je uzrokovalo sve veći pad tokom utakmice što konačni rezultat govori. Ovo su mlade ekipe, a Medveščak je danas izgledao puno bolje nego mi. Ne znam gdje se izgubila naša igra uz regularnog dijela lige, ali ovo nije bilo dobro. Žao mi što smo se na ovakav način predstavili publici koja je u većem broju došla na ovu utakmicu. Čestitke Medveščaku na pobjedi”…kazao je trener Trešnjevke 2009 Dean Nemec.