Time-out
Premijeri košarkaši: Arbitri bi u košarkaškom srazu Plenković-Cerar imali manje posla

Premijeri košarkaši: Arbitri bi u košarkaškom srazu Plenković-Cerar imali manje posla

Autor: Branko Tabak

Hrvatski premijer Andrej Plenković veliki je ljubitelj košarke.

Hrvatski premijer Andrej Plenković veliki je ljubitelj košarke. Kao dječak u stanu je napravio improvizirani koš, no stvari su otišle i dalje. Andrej je zaigrao i ozbiljnu košarku u Maksimiru, potom u Centru i na Črnomercu. Zanimljivo, u Maksimiru mu je prvi trener bio poznati košarkaški sudac Ilija Matijević kojeg cijela bivša država pamti kao "brku" koji je sudio finalnu utakmicu prvenstva bivše Jugoslavije između Šibenke i Bosne 1983. godine kada je Dražen Petrović donio slobodnim bacanjima donio pobjedu Šibenčanima. Ona im je, kao i naslov prvaka, naknadno oduzeta za zelenim stolom.

Plenković se i u zadnjoj izbornoj kampanji uhvatio u koštac s košarkaškom loptom. Zaigrao je u Splitu rame uz rame uz Dina Rađa, Antu Nazora, ali i bivšu vaterpolsku zvijezdu Dubravka Šimenca.

Kako smo jučer pisali, veliki ljubitelj košarke je i slovenski premijer Miro Cerar. Vjerujemo da bi arbitri u njihovom međusobnom košarkaškom susretu imali manje posla nego li u rješavanju političkih pitanja poput granice koje je danas zaokupiralo medijski prostor.

Kako je kampanja iza nas slobodni smo podijeli s vama video zapis u kojemu Andrej Plenković prezentira svoje košarkaško umijeće. Složit ćete se, ima mota.