Hrvatska
Premijerni nastup košarkaške ekipe Sveučilišta u Zadru u Drugoj muškoj ligi

Premijerni nastup košarkaške ekipe Sveučilišta u Zadru u Drugoj muškoj ligi

Sport na Sveučilištu u Zadru od ovog će vikenda dobiti jednu novu dimenziju.

Sport na Sveučilištu u Zadru od ovog će vikenda dobiti jednu novu dimenziju. Naime, muška košarkaška ekipa Sveučilišta u Zadru će u nedjelju, 5. 11. u 18 sati imati svoj premijerni nastup u Drugoj muškoj ligi – jug, pod ingerencijom Hrvatskog košarkaškog saveza, protiv ekipe Cetine u Trilju.

To će biti prvi nastup jedne sportske ekipe Sveučilišta u Zadru u nekoj od nacionalnih liga. U ovaj projekt još su uključeni i juniori Košarkaškog kluba Zadar.

Ovakvi sportski klubovi predstavljaju budućnost sporta, gdje uz akademski razvoj nije zapostavljen niti sportski razvoj.

- Treniramo svaki dan po dva sata u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku i jedva čekamo utakmicu prvog kola da započne prvenstvo. Htio bih naglasiti da mi je izuzetna čast što sam kapetan ove ekipe i što ću braniti boje našeg Sveučilišta. Ovim putem pozvao bih sve svoje kolege studente da nas dođu bodriti na našim domaćim utakmicama koje budemo igrali u Zadru, kaže kapetan ekipe Marko Atelj, inače student 2. godine diplomskog studija Menadžmenta.

Svoje domaće utakmice košarkaška ekipa Sveučilišta u Zadru igrat će u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku (dvorana broj 3), a premijerni nastup pred svojom publikom u Zadru imat će u II. kolu protiv ekipe Sonik Puntamika.