Hrvatska
Regija
Preminuo Jakub Genjac, legenda Kvrnera. Naglić: Pamtit ću ga s osmijehom

Preminuo Jakub Genjac, legenda Kvrnera. Naglić: Pamtit ću ga s osmijehom

Autor: Branko Tabak

Bivši suigrač Geralda Lewisa, Aramisa Naglića, Denisa Mujagića...

Preminuo je Jakub Genjac, negdašnji igrač Kvarnera. Genjac je rođen u rujnu 1967. godine u Mostaru. Osim za Kvarner u Hrvatsko je igrao i za Split. Sa zeničkim Čelikom ostvario je povijesni uspjeh, plasman u Prvu ligu bivše Jugoslavije. Karijeru je gradio i u Iranu te Sloveniji. Nastavio je kao košarkaški trener. Ušao je u povijest kao čovjek koji je KK Kakanj uveo u elitu bosansko-hercegovačke košarke. Posljednjih nekoliko godina radio je s mladim uzrastima KK Big iz Visokog.

Prije nekoliko dana hospitaliziran je u vrlo teškom stanju. Vijest o smrti stigla je danas. Njegov suigrač iz Kvarnera Aramis Naglić je šokiran.

- Otišao je jako brzo od opake bolesti. Igrali smo dvije godine zajedno u Jadrankoloru. Bio je zabavan i jako dobar čovjek, kazuje Aramis u razgovoru za Basketball.hr i nastavlja:

- Za današnju košarku bi bio idealan. Lagani centar, visok 212 cm, dugih ruku, izuzetno brz. Sjećam se da je na pripremama trener Kruščić obećao slobodno popodne igraču koji pobijedi u sprintu. U finalu su bili Gerald Lewis i Genjac...Lewis nije imao šanse.  Jakub je uz to imao odličan šut s duge dvice, s posta... Uglavnom, igrač i personaliti o kojemu smo mi ostali, Denis Mujagić, Jerry Lewis, Kruno Radoš i ostali, često pričali upravo zbog njegovog smisla za humor i nezaboravnih trenutaka provedenih zajedno, zaključio je Naglić. Uputio je izraze iskrene sućuti obitelji, posebice supruzi i sinovima preminulog Gunjca.

- Pamtit ću ga s osmijehom