Hrvatska
Preminuo košarkaški entuzijasta Danijel Crnjak Riba

Preminuo košarkaški entuzijasta Danijel Crnjak Riba

Prerani odlazak.

Dragi sportski prijatelji javljamo tužnu vijest da nas je prerano napustio dopredsjednik Košarkaškog saveza Koprivničko-Križevačke županije Danijel Crnjak u 54. godini života.

Rođen 21.07.1968. u Križevcima u kojima je prošao školu košarke i  gdje je odigrao prve seniorske minute. Nakon igračke karijere posvećuje se sudačkoj karijeri i neko vrijeme obnaša funkciju Predsjednika Udruge košarkaških sudaca Koprivničko-Križevačke županije.

No to nije zadovoljilo njegovu sportsku znatiželju već je krenuo i u trenerske vode. Ženski klubovi u Novigradu Podravskom, Koprivnici i Bregima osjetili su tu njegovu enormnu energiju i entuzijazam kojim je sa suradnicima okupljao veliki broj djece i učio ih prvim košarkaškim koracima ili im poboljšavao stečeno znanje.

Istovremeno se posvećuje radu u Savezu gdje je naporno i predano radio na njegovom razvoju. Posebna je njegova uloga u osnivanju Mini basket lige i njenom razvoju. Obnašao je funkciju dopredsjednika Saveza u više mandata. Uvijek pun ideja i želje za pomoći prihvatio se i posla povjerenika za ženske, a kasnije i za muške kategorije. Njegov rad i trud je prepoznat te je postao Povjerenik za natjecanje Druge muške lige Sjever gdje je nastavio širiti taj svoj entuzijazam.

I svoje zadnje dane posvetio je neumornom i stresnom poslu Povjerenika za natjecanje muških mlađih kategorija, uvijek spreman pomoći i pružiti podršku kada je trebalo. Nažalost bolest ga je spriječila da i ovu sezonu dovršimo do kraja.

Od svega srca ti hvala za sve što si učinio za ovu našu "grabu" kako si često nazivao ovaj naš kraj.

Počivao nam u miru i neka ti je laka Hrvatska zemlja. Supruzi Gordani i kćeri Ivani i ostaloj obitelji izražavamo iskrenu sućut.

Košarkaški savez Koprivničko-križevačke županije