Hrvatska
Preminuo Manuel Petani Cane

Preminuo Manuel Petani Cane

Autor: Sport 023

Tužna vijest iz Zadra.

U 60. godini života preminuo je Manuel Petani – Cane, dugogodišnji član uprave Košarkaškog kluba Borik Puntamika i trener mlađih kategorija u tom klubu, kao i u KK Zadru, javlja portal Sport 023.

Rođen je 22. rujna 1961. i velik dio života posvetio je košarci. Kao trener tvorac je najvećeg rezultata s mlađim uzrastima u povijesti Borik Puntamike. S generacijom 1986./87. osvojio je treće mjesto u Hrvatskoj u konkurenciji juniora. S mlađim kadetima KK Zadra, generacijom 1988., osvojio je drugo mjesto u državi.

- Bio je veliki košarkaški fanatik, prijatelj, legenda od čovjeka. Kao mladim igračima bio nam je više poput roditelja ili starijeg brata. Jako smo ga voljeli i poštovali, a on je nas volio više od svega. Osobno mogu reći da sam puno naučio od njega i košarkaški i ljudski. Jako mi je žao, izražavam sućut njegovoj obitelji. Siguran sam da ga svi mi koje je trenirao nikada nećemo zaboraviti – rekao je Marko Selin, kapetan brončane generacije juniora Borik Puntamike.

Zadar je ostao bez još jednog čovjeka koji je živio košarku "za doručak, ručak i večeru" i koji je utkao cijeloga sebe u grad kojeg svi s ponosom zovemo gradom košarke.