Hrvatska
Preminuo Mladen Pavić Kembo - legenda Alkara

Preminuo Mladen Pavić Kembo - legenda Alkara

Autor: Branko Tabak

Tužna vijest iz Sinja

Jučer u večernjim satima napustio nas je zasigurno, najveći igrač Alkara ikada, Mladen Pavić Kembo, javlja Facebook stranica KK Alkar official.

Pavić pripada legendarnoj generaciji sinjskog kluba koja je igrala finale kupa bivše države protiv Bosne nakon što je u polufinalu nadigrala Zadrane.

Ta je generacija, predvođena Pavićem, ušla u povijest kluba za sva vremena. 

'Među tim igračima bio je ovaj čovjek kojeg nažalost više nema, počivao u miru Božjem! Mladen Pavić Kembo, pamtit će se!' - poručili su mu njegovi Sinjani. 

O Paviću je svojevremeno (2014.) novinar Joško Kontić na portalu Ferata.hr napisao:

- Bilo jednom jedno vrijeme kada je Alkar gazio moćnoga Borca, veliku Šibenku, strašnoga Zadra, europsku Cibonu i još europskiju Jugoplastiku… Bilo su to godine u kojima je Alkarov dres nosio njegov najbolji igrač svih vremena – Mladen Pavić Kembo. Kembo Veliki. Imao je strašan šut, imao je nebeski skok, snagu, pamet, sve… Frajer je mogao igrati gdje god hoće, ali… Otišao je tek u prvoligaški Dalvin, pa u hiperambicioznu Puljanku iz koje ga je trener Ranko Žeravica želio povesti u Crvenu Zvezdu. Kembo je izabrao povratak kući, u svoj Sinj. Bez tog čudnog come backa ne bi bilo finala kupa, bijelih liga i sinjskih trijumfa nad košarkaškim velikanima.