Europa i Svijet
Preminuo omiljeni trener koji je vodio Utah Jazz 23 godine i do dva finala s Bullsima

Preminuo omiljeni trener koji je vodio Utah Jazz 23 godine i do dva finala s Bullsima

Autor: Tportal tportal Photo: YouTube

Tušna vijest iz NBA lige

Tužna vijest iz najjače košarkaške lige svijeta. Legendarni NBA trener Jerry Sloan preminuo je u petak u 78. godini života, a informaciju je potvrdila službena stranica Utah Jazza, javlja tportal

Sloan je bolovao od Parkinsove bolesti te je u posljednje vrijeme bio sve lošije. Ovu utakmicu nažalost nije uspio dobiti. Momčad Utah Jazza vodio je čak 23 sezone.

'Naš Hall of Fame trener kroz 23 godine, Jerry je imao ogroman utjecaj na Jazz franšizu,to najbolje prikazuje njegov banner koji je izvješen u našoj areni. Njegovih 1.223 pobjeda s Jazzom, 20 odlazaka u NBA doigravanje i dva NBA finalna nastupa su izvanredna postignuća. Njegov tvrdoglavi pristup ga je samo učinio voljenijim. Čak i nakon umirovljenja, njegova prisutnost na utakmicama Jazza uvijek je donosila burni odgovor publike. Nedostajat će nam. Izražavamo iskrenu sućut njegovoj ženi Tammy, cijeloj obitelji Sloan i svima koji su ga poznavali i voljeli', poručili su iz Utah Jazza.

Sloan je na drugom mjestu svih vremena po broju uzastopnih utakmica s jednom franšizom (1809), a drugi je trener u povijesti po broju pobjeda s jednom ekipom (1127).

Sloan je jedan od samo sedam trenera u povijesti lige koji su u 10 različitih sezona pobijedili barem 50 utakmica (Rick Adelman, Don Nelson, Pat Riley, Phil Jackson, Gregg Popovich i George Karl). Sloan je bio prvi trener koji je ikada pobijedio 1000 utakmica s jednom franšizom i bio je peti trener u NBA povijesti koji je zabilježio 1000 pobjeda u karijeri.