Hrvatska
Regija
Preokret: Vrijednosnice u ABA 2 ligi, jedan balon u Osijeku

Preokret: Vrijednosnice u ABA 2 ligi, jedan balon u Osijeku

Autor: KK Vrijednosnice Osijek Photo: KK Vrijednosnice Osijek

Direktor Martinko objanio odluku.

Danas je u Vip salonu dvorane Gradski Vrt održana konferencija za medije KK Vrijednosnice Osijek, na kojoj su predstavljeni ciljevi i planovi za predstojeću sezonu, predstavljen stručni tim i ekipa, najavljeno prvo kolo HT Premijer Lige, provođenje epidemioloških mjera na utakmicama i prihvaćanje pozivnice od strana vodstva ABA Lige za igranje ABA 2 Lige u sezoni 2021/22. 

Dražen Majstrović, glasnogovornik kluba otvorio je konferenciju i dao riječ Renatu Martinku, direktoru kluba koji se osvrnuo na ciljeve i planove za sezonu 2021/22:

- Naši ciljevi i planovi su dugoročni, vezani su za stvaranje mladog i potentnog tima sa što većim brojem domaćih igrača. Sastavili smo domaći stručni tim, trener Marko Mandić te njegovi pomoćnici imaju zadatak od ekipe koja trenutno ima prosjek od 19,3 godine ostvariti mirnu plovidbu kroz sezonu. 

Trener Mandić je analizirao pripremni dio: 

- Ekipa je jako mlada, energetski moćna i dobro je odradila pripreme u kojima su nas zaobišle ozbiljne ozljede. Neiskustvo moramo nadoknaditi energijom, borbenošču i velikom rotacijom igrača, svi koji svojim radom zasluže biti u sastavu pružit će im se šansa, a oni će svojim doprinosom u igri kreirati svoj status. Odigrali smo sedam pripremnih utakmica i samo jednu pobijedili, evidentno je da se dižemo u formi, ali pred nama je još puno uspona, padova i velikih oscilacija. Očekujem od ekipe da će rasti sa dobrim radom i stjecanjem iskustva kroz prvenstvo. 

Kapetan ekipe Šime Lisica rekao je: 

- U dosadašnjoj karijeri bio sam jedan od mlađih igrača u ekipi i čudno mi je da sam ovdje najstariji igrač u timu. Dobra smo klapa na terenu i izvan njega, trener nas jako gura naprijed i moram priznati da ovako teške treninge još nisam imao. Jedva čekamo da počne prvenstvo i da već na startu probamo iznenaditi puno iskusniji sastav Sonik Puntamike. 

Čelni ljudi ABA Lige ponudili su jučer Vrijednosnicama pozivnicu za igranje u ABA 2 ligi i uprava kluba je danas odlučila prihvati poziv i nastup u sezoni 2021/22. Renato Martinko objasnio je odluku Vrijednosnica Osijek: 

-Vodstvo ABA lige već nas je kontaktiralo pred početak nekoliko dosadašnjih sezona, ali naša procjena je bila da su HT Premijer liga i Alpe Adria Cup, koji smo igrali do COVIDpandemije, natjecanja po mjeri za naš klub. Na osnovu plasmana iz prošle sezone nismo ostvarili pravo na nastup u nijednom natjecanju osim domaćeg prvenstva te smo ovu pozivnicu prihvatili iz dva razloga. Prvi je odluka našeg predsjednika Alexandera Hrkača da mu geografski položaj ekipa u ovoj ligi odgovara za marketinško brendiranje, obzirom na nove poslovne planove i ulaganja. Drugi je da će nam još jedno natjecanje biti od velike koristi za profiliranje i stasanje naših mladih igrača. Vrijednosnicama Osijek je dodijeljen i jedan od pet turnira (balona) ABA 2 Lige, koji će se u Osijeku igrati od 08. do 12.11.2021. godine. Turnir će ljubiteljima košarke u Gradu na Dravi dovesti na pet dana oko 300 sudionika, 14 ekipa i 15 kvalitetnih košarkaških utakmica koje će izravno prenositi Arena sport televizija. 

Na kraju konferencije je Renato Martinko pozvao je sve ljubitelje sporta, a naročito košarke da dođu u subotu u 17.00 sati u malu dvoranu Gradski Vrt na otvorenje sezone i podrže mlade ''Brokere'' u borbi za prve bodove. Ulaz za publiku će biti dozvoljen po protokolu Stožera za civilnu zaštitu uz jednu od tri COVID potvrde, a cijena ulaznica za sve utakmice u sezoni će biti 20 kuna.