Europa i Svijet
Hrvatska
Obradović i Itoudis zadovoljni euroligaškim finalom u Zadru

Obradović i Itoudis zadovoljni euroligaškim finalom u Zadru

Autor: Basketball.hr

Dugogodišnji prijatelji i kumovi zajedno na press konferenciji nakon finala ZDBT-a.

Fenerbahce Dogus je pobjednik četvrtog izdanja Zadar Basketball Tournamenta. U finalu je svladao moskovski CSKA rezultatom 72-76.

Izuzetna zanimljiva utakmica, u kojoj je bilo dosta preokreta, za ovaj period priprema čak je možda bila i previše kompetitivna utakmica. Obje momčadi su tražile pobjedu, igrači su željeli dati maksimum, bez obzira što je u pitanju bila prijateljska utakmica. Odigrali smo i jedni i drugi najbolje što možemo i izuzetno sam zadovoljan pristupom svojih igrača i odnosom prema igri. Možemo biti zadovoljni nastupom na turniru, pred nama je još jedno razdoblje uigravanja, a ovaj turnir nam je pomogao da shvatimo u kome smjeru trebamo ići, poručio je trener turskog prvaka Željko Obradović. 

Trener CSKA Dimitios Itoudis, inače dugogodišnji Obradovićev prijatelj i kum, čestitao je Feneru na zasluženoj pobjedi. 

- Bio je maksimalan pristup utakmici s obje strane. Zadovoljan sam voljnim momentom i igrom svoje momčadi. Naravno da ćemo dobro analizirati i ovu utakmicu, ali mi je posebno važno da smo se vratili nakon zaostatka. Turnir je sjajan, zahvaljujem na odličnoj organizaciji i na pozivu. Jedan od ključnih trenutaka je svakako bila serija Datomea u završnici kada je ubacio pet koševa u nizu. Sve u svemu, mogu reći da sam zadovoljan našim nastupom na turniru.