Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
AUDIO: S manje crnih rupa u nastavak sezone

AUDIO: S manje crnih rupa u nastavak sezone

Autor: Paulo Sarić

Gust ritam utakmica se nastavlja. Cedevita u 18 sati u Draženovom domu dočekuje GKK Šibenik.

Cedevita je u preslici utakmice iz Tridenta u drugom kolu skupine G Eurokupa jučer na domaćem terenu poražena od crnogorske Budućnosti rezultatom 75-78. Iako su momci Jurja Zdovca dobro otvorili susret te su se rano odvojili na dvoznamenkastu prednost, kao i prošli tjedan pali su u drugom poluvremenu i još jednom prokockali pobjedu.

- Očekivao sam ovakvu utakmicu. Budućnost je u dobrom ritmu, a izgubili su prvu kući te je bilo jasno da moraju pobijediti ako žele ostati u igri. Nismo odigrali dovoljno dobro da bismo pobijedili. Dolazili smo u neke situacije, ali nažalost nismo bili precizni. Kod njih je bila obrnuta situacija. Rasli su s protokom vremena i pogađali teške šuteve. Nama je sve krenulo naopako, a njima je krenulo dobro – rekao je nakon jučerašnjeg dvoboja trener hrvatskog prvaka.

Obje su momčadi bile oslabljene neigranjem bitnih igrača. Crnogorcima je nedostajao Filip Barović, a slovenski stručnjak nije mogao računati na dvojicu reprezentativaca – Filipa Krušlina i Ivana Ramljaka.

- Ne želim kukati, ali nedostaju nam dva igrača. Fale nam Krušlin i Ramljak koji su defanzivci i donose ekstra energiju. Vidjelo se da smo energetski na vanjskim pozicijama padali. Koga [sam mogao] staviti na Kylea Gibsona? – upitao se Jurij Zdovc.

Ponajbolji igrač Vitamina ove sezone i jedna od najboljih ovoljetnih kupovina, bosanskohercegovački reprezentativac Andrija Stipanović, bio je svjestan propuštenog.

- Ista priča kao i u Trentu. Dobro smo otvorili i kontrolirali utakmicu, no kasnije smo nakon nekoliko grešaka ušli u kontraritam. Već nam se drugi put u tjedan dana dogodila ista stvar. Moramo to popraviti i što dulje igrati u istom ritmu, bez crnih rupa – kazao je visoki Mostarac nakon novog europskog poraza svoje momčadi.

Uvijek zanimljivi Aleksandar Džikić koji je ljetos bio u kombinacijama da preuzme hrvatskog prvaka ostao je na zemlji nakon vrijedne pobjede svjestan da se ima još puno igrati do kraja.

- Čestitam Cedeviti na rezultatima u ovoj sezoni. Ovo je nov tim, a malo je ljudi to reklo. Ovo je nov tim, ljudi. Dobra su momčad koja igra kvalitetno i moraš zapeti ukoliko misliš pobijediti. Nisam zadovoljan prvim poluvremenom. Promašili smo neke zicere koje nismo smjeli. Ne znam ima li to veze s time što smo igrali protiv Zvezde prije dva dana. U nastavku smo počeli bolje igrati i uspjeli pobijediti. Pružili smo dobru partiju u prvom kolu protiv Kubana, ali nismo pobijedili. Danas smo bili lošiji, ali smo dobili – zaključio je trener Budućnosti nakon pobjede u Zagrebu.

Obje se momčadi okreću nacionalnim i regionalnim izazovima. Cedevita već danas, s početkom u 18 sati dočekuje Šibenik u KC „Dražen Petrović“ nakon čega je u nedjelju očekuje derbi u Beogradu protiv Crvene zvezde, dok Budućnost u subotu gostuje u Srijemskoj Mitrovici kod Mege. Dodajmo da je za večerašnju utakmicu ulaz besplatan.