Hrvatska
VIDEO: Preston je guranje Marčinkovića shvatio kao napad na sebe…

VIDEO: Preston je guranje Marčinkovića shvatio kao napad na sebe…

Autor: Paulo Sarić

Utakmica je za Splićane bila gotova već nakon prvog poluvremena.

Sami dvoboj dalmatinskih momčadi ostao je u sjeni incidenta koji se dogodio u 33. minuti kada je razigravač Zadra Preston Knowles dohvatio mladog hrvatskog reprezentativca Matu Kalajžića pa je većina interesa na konferenciji za medije nakon utakmice bila okrenuta više prema boksačkom nego košarkaškom meču.

- Jako mi je žao što je utakmica završila na ovakav način jer je ovo ipak derbi. No i to se događa. Radi se o emocijama i Knowles je reagirao kako je reagirao što ostavlja gorak okus - krenuo je s izlaganjem trener Zadra Aramis Naglić i nastavio – bilo je međusobnog kontakta i naguravanja. Preston je dosta eksplozivan i shvatio je guranje Marčinkovića napadom na sebe. Nije mi drago jer smo sportski djelatnici, a i utakmica je bila prenošena na televiziji…

Nakon incidenta sama je igra bila u drugom planu.

- Imali smo dužu pripremu za susret nego to imamo dok traje ABA liga što se i vidjelo na terenu. Odigrali smo dobro na obje strane parketa te čestitam momcima na dobroj partiji. Idemo korak po korak – osvrnuo se Naglić i na košarkaški dio.

Knowles je na kraju zasjenio izvrnu predstavu Stevena Graya koji je dugo vremena bio stopostotan iz igre, a na kraju je završio s 26 poena.

- Gray je fantastičan šuter. Nama je početak utakmice dao vjetar u leđa i sigurnost u igri. Obrana nije bila loša, iako smo primili nekoliko poena na naše greške, te smo iz nje vukli sigurnost i nastavili s dobrom partijom – zaključio je visoki Riječanin.


Ni splitski strateg Ivica Skelin nije mogao izbjeći goruću temu nakon utakmice.

- Incident je bio nepotreban i u tim je trenucima samo trebalo privesti susret kraju. Što se nas tiče, sve je bilo gotovo već na poluvremenu – kazao je donedavni hrvatski izbornik i nastavio – bila je to zaslužena pobjeda Zadra koji je dominirao od samog početka. Pokazali su kvalitetu i razinu više u odnosu na nas te je već na poluvremenu bilo jasno u kojem smjeru utakmica ide. Nama je problem bila obrana. Ne možemo igrati na 120 poena! Vidjelo se da Zadar igra u većem ritmu i da, ako hoćete, ima i veću individualnu kvalitetu. Oni imaju 11 igrača koji bi kod nas igrali u petorci, dok mi nemamo niti jednog igrača koji bi kod njih startao.

Zadar je večerašnjim trijumfom došao do 17. pobjede u HT Premijer ligi, no pozornost uprave i stručnog stožera dalmatinskog abaligaša u narednim će danima zasigurno biti usmjerena prema Zagrebu gdje će se donijeti odluka o reperkusijama incidenta koji je zasjenio izvrsnu partiju Naglićeve momčadi.