Hrvatska
Preston je magnet za nevolju

Preston je magnet za nevolju

Autor: Paulo Sarić

Plantaka više od poraza muči ozljeda Marka Prolete.

Nakon druge utakmice 13. kola HT Premijer lige oba su trenera bili zadovoljni viđenim. Domaći je strateg bio sretan rutinski odrađenim poslom, a gostujućeg je obradovala činjenica da su bez većih ozljeda prošli dvoboj sa Zadrom.

- Bili smo favoriti i pobjeda je očekivana. Drago mi je da smo odradili utakmicu na dobar način, s velikim angažmanom svih igrača. Možda smo malo šepali prilikom prvih rotacija, ali i to se kasnije popravilo. Odmorili smo Ivanova i Bostica, a drago mi je da smo uspjeli dati 24 minute Jakovu Vladoviću kojemu su ovakvi susreti bitni za povratak u formu – rekao je zadarski trener Aramis Naglić i nastavio - bili smo razigrani. Tražio sam što manje forsiranja i što više razigravanja. To smo i dobili. Bili smo rastrčani te smo bez trauma odradili susret s Alkarom.

Sve je to ostvareno bez ponajboljeg igrača Prestona Knowlesa kojega već duže vremena muče poteškoće s koljenom na što su se nadovezali i drugi zdravstveni problemi.

- Preston je magnet za nevolju. Jutros je bio na zubarskom zahvatu. No, to je sada riješeno. Lijek je stavljen i premda je bol i dalje prisutna do ponedjeljka bi trebao biti spreman.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Unatoč porazu od tridesetak razlike, ni gostujući trener Neven Plantak nije bio nezadovoljan izdanjem svoje momčadi.

- Na momente smo izgledali jako dobro. Zadovoljan sam. Zadar je energetski i individualnom kvalitetom daleko ispred nas. Ponovit ću što sam rekao sinjskim novinarima - Zadar trenutno igra najljepšu košarku u čitavoj državi. Meni je bilo najbitnije da se nitko ne ozljedi. Nažalost, Proleta je iskrenuo zglob i to me trenutno više muči od poraza – otkrio je svoje misli strateg Alkara pred kojim je velika borba u nastavku sezone - u subotu nas očekuje Kaštela i moramo se što bolje pripremiti za utakmicu. Igramo u gostima i trebamo učiniti sve ne bismo li pobijedili i napravili korak ka osiguranju ostanaka.

Plantak je sezonu započeo na klupi Jazina. Iako je u prvih sedam kola ostao bez pobjede, zadarska je momčad pod njegovim vodstvom dobro izgledala i pružila solidan otpor favoriziranim protivnicima. Prvenstveno Zadru i Ciboni. U Alkaru mu je krenulo puno bolje te se s omjerom 4-8 nalazi na devetom mjestu domaćeg prvenstva. Dva boda iznad zone ispadanja, ali i pobjedu iza mjesta koje vodi u doigravanje.

- U Sinju mi je fenomenalno. Izvrsno sam primljen i učinit ću dodatni napor ne bismo li ostali u ligi. Radi se o zdravoj sredini s kvalitetnim ljudima koji imaju dobre ideje za budućnost. Na jesen ulaze u novu dvoranu i zaista se radi o jako dobroj priči. Sve je posloženo kako treba. Točno se zna tko što radi. Zna se tko je zadužen za sportski, a tko za financijski dio i očekujem svijetlu budućnost – zaključio je Neven Plantak.