Hrvatska
Preston Knowles odlazi iz Zadra!

Preston Knowles odlazi iz Zadra!

Autor: Paulo Sarić

Veliki udarac hrvatskom abaligašu pred završnicu sezone.

Kao grom iz vedra neba u subotu popodne odjeknula je vijest da ponajbolji igrač Zadra Preston Knowles napušta klub. Nevisoki je Amerikanac svojim dobrim igrama i zalaganjem u obrani vrlo brzo kupio simpatije domaće publike, a pod žižu šire javnosti došao je nakon incidenta na Gripama kada je udario Matu Kalajžića radi čega je dobio sedam utakmica suspenzije. Na stolu su bile brojne opcije, a na kraju je odlučeno da Knowles ostane u Zadru do kraja sezone, pa je vijest koja nam je danas prezentirana bila svojevrstan šok.

- Mogu potvrditi da Preston, nažalost, odlazi – rekao je sportski direktor KK Zadar Branimir Longin u razgovoru za Basketball.hr.

Na kraju se ispostavilo da su Amerikanca sustigle posljedice za potez iz Splita.

- I trener Aramis Naglić i ja željeli smo da ostane s nama i pomogne nam u završnici sezone nakon što odradi suspenziju, ali ispostavilo se da su problem financije te je procijenjeno da nam je financijski teret njegovog ostanka za tih nekoliko utakmica u ovom trenutku prevelik tako da, nažalost, Knowles napušta klub – kazao je Longin.

Novi je to udarac dalmatinskom abaligašu i treneru Nagliću koji će sada imati puno teži posao u doigravanju i borbi za željeno finale prvenstva Hrvatske.