Hrvatska
Prestona sam htio sačuvati za Cibonu

Prestona sam htio sačuvati za Cibonu

Autor: Paulo Sarić

Plantak zadovoljan unatoč porazu.

Nakon posljednje utakmice petog kola HT Premijer lige, dvoboja u kultnim Jazinama u kojemu su mogli uživati u svemu što košarka nudi – velikoj borbenosti, neizvjesnom dvoboju i izvrsnoj atmosferi oba su trenera isijavala zadovoljstvom.

- Prije svega bih čestitao kolegi Plantaku na jako dobroj utakmici. Ono čega sam se pribojavao i na što sam upozoravao na kraju se i obistinilo, Jazine su neugodna momčad. Igraju small ball koji ne odgovara našoj fizionomiji jer možemo manje koristiti centre nego što bi inače koristili. Nije to alibi za slabiju utakmicu, ali je definitivno jedan od razloga. Po tko zna koji put u hrvatskoj ligi imali smo lošiji ulazak u utakmicu, a protiv protivnika kao što su Jazine to nam se moglo i obiti o glavu. Mogli smo i izgubiti utakmicu, no prije svega zahvaljujući nekolicini igrača koji su ostavili zadnji atom snage na terenu,  Ivi Ivanovu i Prestonu Knowlesu kojega sam htio sačuvati za Cibonu, došli smo do pobjede. Knowles je zaigrao na vlastitu inicijativu i ponovno pokazao da je lider ove momčadi. Zadovoljan sa pobjedom. Moram pohvaliti atmosferu koja je očekivano bila izvrsna. Sve pohvale publici i, naravno, puno sreće Jazinama u nastavku prvenstva – kazao je trener Zadra, Aramis Naglić.

Njegovoj je zadovoljstvo bilo samorazumljivo s obzirom na konačan rezultat, no i trener Jazina Arbanasa, Neven Plantak, nije mogao sakriti osmjeh s lica. Košarka se vratila u Jazine, a njegova je momčad pune tri četvrtine pružala izvrstan opor favoriziranom suparniku. Iako Žuta podmornica i dalje nema pobjedu, u četiri je utakmice bila blizu iznenađenju te još je samo malo više preciznosti ili sreće nedostajalo da ljestvica pokazuje drugačiji omjer.

- Ako kažem da sam zadovoljan, imamo 0-5, pitat ćete me zašto sam zadovoljan. No, mislim da ova ekipa od prvog dana igra iznad svojih mogućnosti i da nam je potrebno razdoblje uigravanja. Ne smijemo biti autobusni kolodvor,  ne smije nam svakih nekoliko dana odlaziti i dolaziti par igrača. Kada spojimo mjesec dana treninga s istom momčadi, bit ćemo još bolji. Tada nećemo raditi ovakve pogreške kakve su se događale danas. Mi borbenošću nadoknađujemo nedostatak kvalitete i taktičke neuigranosti u odnosu na abaligaše, te tu zaista moram pohvaliti svoju momčad – kazao je Neven Plantak.

Trener domaćina potom je iznio svoje viđenje današnjeg susreta i čimbenike koji su utjecali na pobjedu Zadra.

- Zadar je uz pomoć širine koju posjeduje održavao ritam te su iskoristili naš pad pri kraju utakmice. Presudila je njihova kvaliteta i širina klupe. Falilo nam je energije, uigranosti i širine te je Zadar zasluženo pobijedio.

Na koncu se zaboravio osvrnuti na atmosferu i povratak košarke u Jazine.

- Moram pohvaliti atmosferu. Navijači su dali veliki obol utakmici i mislim da svi možemo biti zadovoljni i nadati se da će ovakvih fešta biti još više – zaključio je trener domaćeg sastava.