Hrvatska
Regija
Pretkadeti Stoje drugi na jakom turniru u Sloveniji

Pretkadeti Stoje drugi na jakom turniru u Sloveniji

Autor: Basketball.hr

Terme Olimia Cup.

Nakon dječaka koji su zimsku stanku iskoristili za odigravanje prijateljskih utakmica u Zagrebu sa Cedevitom i Boscom, predkadeti KK Stoja gostovali su na jakom međunarodnom turniru u Sloveniji.

Košarkaši trenera Branka Ferlatia zaključili su prošlu godinu na najbolji mogući način, osvajanjem drugog mjesta na iznimno jakom turniru u Termama Olimia.

KK Stoja je u grupnoj fazi turnira pobijedila u sve 4 utakmice: KK Stoja - KK Kapfenberg (AUS) 65:33,  KK Stoja - KK Vasas (HUN) 43:39, KK Stoja - KK Sani Bečirović (SLO) 64:57 i KK Stoja – KK Roseto (ITA) 64:56. U finalnoj utakmici nakon tri naporna turnirska dana i oslabljeni za Dina Blaževića koji nije mogao nastupati zbog ozljede, predkadeti Stoje izgubili su u finalu od vršnjaka iz Ljubljane sa 67:87.

Ovim turnirom koji je bio posljednji prije odlaska na kratki, ali zasluženi odmor, ekipa sa Stoje se pripremila za gust raspored koji će imati u drugom djelu prvenstva. Košarkaši su pokazali zavidnu fizičku, psihičku i taktičku spremu te u Novu godinu ulaze puni samopouzdanja.

Sa pretkadetima u Sloveniju su otišla i dvojica kadeta KK Stoja Marin Jakšić i Hrvoje Pavletić koji su svojom kvalitetom pojačali i pomogli redove Poreča.

Sve mlađe dobne selekcije su odradile kvalitetne zimske pripreme, a kao kruna rada na Stoji bio je poziv upućen Mateju Kostiću na okupljanje kadeta (2003. godište i mlađi) u Vodicama zajedno sa trenerom Stoje Vladimirom Korošecom. Nakon Vodica, Kostić je dobio poziv i za pripreme U-16 reprezentacije koje se održavaju od 02. do 09. siječnja 2019. godine u Velikoj.    

Ekipa pretkadeta koja je osvojila drugo mjesto na Terme Olimia Cupu: Pavao Turić, Nikola Rojnić, Tomislav Šimac, Saša Brkić, Niko Andrilović, Florian Rotar, Matija Stojšić, Luka Damjanac, Fran Mohorović-Stojić i Frane Pekica.