Hrvatska
Prgomet uoči Puntamike: Neće nam biti lako

Prgomet uoči Puntamike: Neće nam biti lako

I Gorica i Sonik imaju probleme sa slaganjem rostera.

Košarkaši Sonik Puntamike, u nadoknadi zadnje utakmice HT premijer lige, svladali su ekipu Šibenke i time osvojili 5. mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Za “nagradu” su u prvom krugu doigravanja dobili ekipu Gorice.

Ove dvije ekipe su najugodnija iznenađenja ovogodišnjeg prvenstva i unatoč brojnim izolacijama i odgodama povezanim s koronom plasirale su se odmah iza velike trojke (Zadar, Split, Cibona).

Međutim, u sva tri ovogodišnja susreta Bikovi su nadjačali Zadrane i samim time preuzeli ulogu favorita. Obje ekipe imaju dosta problema s igračima koji su van stroja pa će i dubina rostera igrati veliku ulogu u međusobnom nadmetanju.

Igrači Josipa Sesara igraju svoju najuspješniju sezonu u povijesti kluba. Osvojeno je 4. mjesto nakon regularnog dijela prvenstva s izvrsnim omjerom pobjeda i poraza 24-9. Sada je potreban još samo mali korak da nadmaše sva očekivanja uoči početka prvenstva jer plasman u polufinale playoffa bio bi šlag na tortu zacrtanog puta kojim Goričani stupaju zadnjih nekoliko sezona.

K tome tu su i odlični nastupi u ABA2 ligi u kojoj su izborili opstanak unatoč startu 0-4 do kojeg je došlo administrativnim putem (nedolazak na prvi balon zbog korone). Treba samo spomenuti da su ovogodišnji finalisti ABA 2 lige ekipe Studentskog centra i Sparsa s kojima je Gorica igrala završnice na jedan posjed.

Bikove je kroz sezonu kapetanski predvodio kapetan Ivan Majcunić o čijoj će preciznosti ovisiti i prva utakmica playoffa.

Ivan Majcunić: “Bliži nam se kraj sezone, u utorak počinje playoff.Na žalost imamo dosta problema s ozljedama i ne možemo računati na sve igrače. Idemo utakmicu po utakmicu odigrati najbolje što možemo pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno u doigravanju. Protivnik u četvrtfinalu doigravanja je zadarska Sonik Puntamika. I oni su u zadnje vrijeme imali određenih problema s koronavirusom. Ne znamo točno u kojem će nam se sastavu suprotstaviti. Pokušat ćemo obraniti domaći teren i započeti playoff s pobjedom” – zaključio je kapetan Goričana.

Uz predsjednika Duška Radovića, jedan od najzaslužnijih za uspjehe Gorice je sportski direktor i tajnik kluba Ljubo Prgomet. Donedavno je i on nosio gorički dres, ali sada će s tribine pratiti dojučerašnje suigrače u nastojanju da dohvate polufinale.

Ljubo Prgomet: “Nakon naporne i duge sezone napokon kreće i playoff. Na žalost, mi nismo imali sreće i desile su nam se teške povrede trojice igrača u finišu sezone. Ali šta je tu je, moramo se skupiti i nastaviti prezentirati dobre igre koje su nas krasile cijelu sezonu te pokušati dohvatiti polufinale. Sonik Puntamika je iskusna ekipa koja je zasluženo bila peta na kraju prvenstva i neće nam biti lako. Ovo je najljepši dio sezone za igrače i nadam se da će uživati u njemu što je duže moguće” – riječi su sportskog direktora Gorice.

Utakmica je na rasporedu u utorak 11. svibnja s početkom u 17 sati, igra se u Gradskoj sportskoj dvorani bez navijača,  a prijenos je na HKS-TV-u.