Hrvatska
Prijavite se na humanitarni 5. Memorijalni košarkaški turnir Luka Zupčić

Prijavite se na humanitarni 5. Memorijalni košarkaški turnir Luka Zupčić

Autor: Udruga ZPC Photo: Udruga ZPC

Luka je volio košarku u hip-hop

Ovogodišnji, 5. Memorijalni košarkaški turnir "Luka Zupčić" održat će se u Rijeci (na Drenovi), u nedjelju 27.8.2023. na košarkaškom igralištu OŠ Fran Franković, Ul. Ivana Žorža 17A. Kao i svake godine do sada, turnir će biti humanitarnog karaktera, stoga ćemo sve prikupljene donacije, kao i novac od kotizacija prijavljenih ekipa, proslijediti u humanitarne svrhe (izvan nužnih troškova organizacije turnira).

Prijave za turnir su otvorene, no ima još svega nekoliko slobodnih mjesta. Dakle, ako ste zainteresirani za sudjelovanje - požurite s prijavom!

Utakmice se igraju u formatu 3 na 3, broj ekipa je ograničen na 16, a kotizacija po ekipi iznosi 40EUR. Osvajači prvog, drugog i trećeg mjesta dobit će pehar, medalje i nagrade naših sponzora. Također, igrači se mogu prijaviti i za natjecanja u tricama, zakucavanjima ili 1 na 1, za koje će također osvajači prvih triju mjesta dobiti medalje i nagrade.

Turnir će, kao i svake godine, biti popraćen hip hop hitovima te će se tradicionalno završiti paljenjem 22 baklje u čast i spomen na Luku.

Prijave se vrše putem naše Facebook ili Instagram stranice (a na istima možete i pročitati malo više o našem radu):

FB: Udruga ZPC

IG: @zpc.hr

Riječ je o humanitarno-memorijalnom košarkaškom turniru u spomen na prerano preminulog Luku Zupčića. Luka je bio mladić rodom iz Zadra, koji je rođen i odrastao u Rijeci, a kasnije je upisom na fakultet preselio u Zagreb. Svojom je plemenitošću, karizmom te veselom i pozitivnom naravi privlačio brojne ljude oko sebe iz raznih dijelova svijeta, a nakon njegovog neočekivanog odlaska te iste ljude ujedinio je u jednoj namjeri: očuvati sjećanje na dragog prijatelja kroz sport i glazbu koje je Luka najviše volio - košarku i hip hop.

Luka nas je napustio početkom 2019., samo nekoliko dana nakon što je navršio 22 godine. Sportskog duha kakvog je bio, otišao je u Sloveniju na snowboardanje, koje je nažalost završilo tragično. Mjesec dana nakon njegovog odlaska njegovi prijatelji i obitelj organizirali smo 1. Memorijalni košarkaški turnir s kojim su planirali skupiti donacije za obnovu košarkaškog igrališta osnovne škole "Fran Franković", gdje je Luka haklao tijekom djetinjstva te za izradu Lukinog murala koji gleda na igralište. Nakon što su prikupljene donacije premašile sva očekivanja, preostali iznos usmjeren je u humanitarne svrhe te se tako rodila ideja o formiranju Udrugu ZPC i da se turnir održava svake godine. 

Ukoliko netko donacijom želi podržati našu organizaciju i ciljeve, uplate se vrše na žiro račun naše Udruge:

IBAN: HR3423400091111030730

Udruga ZPC

Opis: Donacija