Europa i Svijet
Hrvatska
Prije američkih izazova Karla Erjavec najavuje 'velike stvari' na Europskom prvenstvu

Prije američkih izazova Karla Erjavec najavuje 'velike stvari' na Europskom prvenstvu

'Vjerujem u odličan rezultat'

Ženska U20 reprezentacija  je otputovala u Sopron (Mađarska) gdje u subotu počinje EP, divizije A.

Izabranice Linde Antić Borak smještene su u skupinu C gdje će na startu igrati protiv domaćina Mađarske, a nakon toga očekuju ih utakmice protiv Poljske i Latvije. 

Jedna od oslonaca naše reprezentacije je Karla Erjavec koja kaže:

”Vjerujem da možemo postići velike stvari, rezultat će to pokazati, ali dolazimo neopterećeni pokazati što znamo i najbolje kako znamo. Uz kapacitete koje ima ova selekcija nimalo ne sumnjam u odličan rezultat”,.kaže Karla koja naglašava glavni cilj na prvenstvu:

”Cilj je svakako ostanak u A diviziji, ali se time ne zadovoljavamo. Želimo postići što više, za što sigurno imamo kvalitetu samo to moramo pokazati na parketu.”

Startni suparnik je Mađarska koji će kao domaćin imati prednost:

”Skupina nije nimalo laka, otvaramo s domaćinom što je uvijek zahtjevan zadatak, a nakon toga odmah igramo ranu utakmicu protiv Poljske za koju moramo biti spremne dobiti iako će razmak između utakmica biti mali. Potreban nam je što bolji rezultat kako bi izbjegle Španjolsku u četvrtoj kvalifikacijskoj utakmici”

Za kraj smo pitali Karlu kako teku pripreme za odlazak u SAD gdje će nastaviti školovanje i svoju karijeru.

”Putujem krajem kolovoza. Jako sam uzbuđena zbog novih izazova, svjesna da će biti teška prilagodba na novu sredinu, jezik, ekipu, ali se veselim svemu tome”.