Hrvatska
Prijedlozi s Višnjika: Završnica Kupa trajno u Zadru, Jednistvena kadetska liga besplatno

Prijedlozi s Višnjika: Završnica Kupa trajno u Zadru, Jednistvena kadetska liga besplatno

Autor: Branko Tabak

Što kažete na ove zadarske inicijative?

KK Zadar je na posljednoj sjednici Nadzornog odbora najavio da će s dvije značajne inicijative krenuti prema Hrvatskom košarkaškom savezu.

Za jednu će imati snažnu podršku svih klubova čije kadetske momčadi sudjeluju u Jedinstvenoj kadetskoj ligi, druga bi mogla naići i na otopr u pojedinim sredinama, premda ne nužno. 

Prva je inicijativa da Savez od sljedeće sezone pokrije sve troškove Jedinstvene kadetske lige. Zadrani smatraju da bi s tim potezom krovna organizacija hrvatske košarke 'pomogla manjim klubovima koji ulažu u omladinske pogone, a koji nisu u mogućnosti sami pokriti troškove putovanja i službenih osoba za vrijeme prvenstva'.

Druga je vezana uz domaćinstvo završnice Kupa Krešimira Ćosića čija je organizacija iznimno skupa, malo komu u Hrvatskoj isplativa, posebice od kada se igra Final Eight čime su troškovi organizacije značajno porasli. 

Zadrani predlažu da sljedećih pet godina 'domaćinstvo i organizacija završnice kupa Krešimira Ćosića bude dodijeljena Košarkaškom klubu Zadar, s konačnim ciljem da se završnica kupa koji nosi ime našeg najvećeg igrača, trajno igra u gradu Zadru'.

Vjerujemo da se Zadrani nadaju i povoljnijim uvjetima organizacije i raspodjeli troškova sa Savezom jer se u suprotnom moraju oslanjati na rezultat kojeg će momčad polučiti na završnici, a to je, sugerira nam iskustvo posljednjeg desetljeća, vrlo, vrlo riskantan potez.