Europa i Svijet
Hrvatska
Primorac nakon Šibenke i Dubrovnika potpisao za austrijskog prvaka

Primorac nakon Šibenke i Dubrovnika potpisao za austrijskog prvaka

Autor: Branko Tabak

U manje od dva mjeseca promijenio je tri kluba.

Mladen Primorac je prošlu sezonu igrao u HT Premijer ligi u dresu Bosca. Kub je ispao u niži rang natjecanja, a on pronašao angažman u Šibenki čiji su apetiti u novoj sezoni poskočili. No, promjenom trenera dolazi do sporazumnom raskida ugovora. Primorac je za Šibenčane odigrao svega četiri utakmice. Na terenu je prosječno boravio 15 minuta, a za to je vrijeme bio na prosjecima od 6 poena i 4 skoka što očito nije zadovoljilo struku kluba. 

Vrlo brzo odlazi u Dubrovnik s kojim je imao ugovor otvorenog tipa, odnosno do pronalaska novog angažmana. Za Dubrovčane je odigrao tek jednu utakmicu. Izdašnija ponuda je stigla iz Kapfenberga koji je nakon devet kola s omjerom pobjeda i poraza 6-3 četvrti na ljestvici tamošnjeg prvenstva. Za klub koji je osvojio naslov posljednje tri sezone rezultat je to koji ne zadovoljava. Istovremeno je na centarskoj poziciji van stroja ozlijeđeni Zadranin Marino Šarlija. Stoga su Austrijanci posegnuli za novim igračem i rješenje pronašli u iskusnom Primorcu.

Ovaj 210 cm visoki igrač rođen je 7.3.1990. godine i u svojoj karijeri je osim nabrojanih klubova nastupao i zaa slovenske klubove Šentjur i Rogaška, kao i za češke prvoligaše Praha i Brno u kojima je bio jedan od najboljih igrača.