Regija
Princ i Ramljak pokvarili Mutin debi

Princ i Ramljak pokvarili Mutin debi

Autor: Paulo Sarić

Velika pobjeda u Beogradu.

Mostarski je Zrinjski došao do vrijedne pobjede u desetom kolu Druge ABA lige. Na gostovanju u Beogradu pobijedili su Dynamic rezultatom 66-73. Bila je to povratnička utakmica Miroslava Nikolića na klupu svoga donedavnog kluba, a nakon viđenog teško da će ju pamtiti po dobru.

Iako je srpski sastav koševima Filipa Zekavičića poveo 6-0, Hercegovci su ekspresno odgovorili serijom 2-12 i preuzeli kontrolu nad susretom. Posebno su se istakli nekadašnji igrači Cibone i Zadra Vedran Princ i Marko Ramljak koji su od samoga početka pokazali da će ovo biti njihova večer. Domaćini su se držali na priključku do osme minute, a onda je krenula nova serija momčadi Hrvoja Vlašića, ovaj put 2-10, koju je zaključio još jedan igrač s velikim iskustvom igranja u ABA ligi, Marko Šutalo, i odveo svoju momčad na dvoznamenkastu prednost (15-26). U idućim se minutama utakmica stabilizirala, a Beograđani su opasno priprijetili krajem druge dionice kada su nakon koša Miloša Milisavljevića došli na samo minus dva (36-38). Ipak, gosti odbijaju prvi napad Dynamica pa se u svlačionice otišlo sa sedam poena prednosti mostarskog sastava (36-43).

FOTO: Dynamic VIP PAY

Ključnim se pokazalo otvaranje treće četvrtine. Zrinjski je motivirano izišao na parket te se na krilima Princa odvojio na velikih 16 poena razlike (40-56) što je primoralo domaćeg trenera na novu minutu odmora. Šok-terapija je imala kratkoročni učinak, no nakon početnih problema Mostarci su se konsolidirali i vratili na dvoznamenkastu prednost koju su održavali sve do šest i pol minuta prije kraja. U neočekivanoj se ulozi pojavio Ramljak koji je dvjema tricama održavao razliku. Prišao je Dynamic na zaostatak od sedam koševa sredinom posljednjeg perioda (56-63), no onda se ukazao Ivan Miličević i s pet poena vratio Hercegovce u mirnije vode. Domaćini su pokušavali, no bosanskohercegovački je sastav rutiniranom igrom održavao prednost i mirno priveo susret kraju.

Goste je do pobjede vodio vrlo dobri Vedran Princ s 20 koševa te po pet skokova i asistencija, dok je Marko Ramljak dodao 14 poena, osam skokova i četiri ukradene lopte pa Dynamicu nije pomogao ni nekadašnji reprezentativac Srbije s EuroBasketa u Sloveniji 2013. godine Nemanja Krstić s koji je ubacio 16 koševa i uhvatio sedam skokova.